KÜLFÖLD

Borzalmas hírt kaptak a kis Maddie szülei: oda a remény?

A kislány több mint 10 éve tûnt el a portugál nyaralóból, azóta ezrek keresték, de mindeddig hiába - úgy tûnik, a szülők már sosem láthatják őt újra.
  • Szerző: Ripost

Szombatig kell eldöntenie a brit kormánynak, hogy ad-e még esélyt a kis Maddie-nek és szüleinek, hogy újra egymásra találhassanak - ekkor fogy el ugyanis a megállapított támogatási költség. A kislány keresését a Metropolitan Rendőrség egyik speciális csoportja vezeti, de ha ők nem kapnak további összegeket, akkor az azt jelenti, hogy az akció véget ér, és nem keresik tovább Madeleine McCannt.

 

A kislány még 2007 májusában tűnt el a portugáliai Praia da Luzban található üdülőkomplexum apartmanjából, és azóta számtalan elmélet született arról, mi történhetett vele: elrabolták, halálos balesetet szenvedett vagy éppen a szülei gyilkolták meg.

A brit kormány jelentős összegekkel segítette a keresést - jelenleg egy 12 millió fontos keret fog kifutni -, de egyre többen mondják azt: ideje beletörődni, hogy a kislány halott, a pénzt pedig másra kéne fordítani.

Maddie szülei, Kate és Gerry azonban még mindig remél: szerintük a lányuk biztosan él, és ha a keresés folytatódik, talán még találkozhatnak is vele. Ha azonban a rendőrség nem kap újabb támogatási csomagot, ennek esélye a minimálisra csökken...

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?