KÜLFÖLD

Borzalmas részletek a kigyulladt toronyházról, negyvenhatan égtek az épületben

Sok idős ember lakott bennük, voltak köztük időskori elbutulásban szenvedők is.
  • Szerző: Ripost

Negyvenhatra nőtt a tajvani toronyházban csütörtökre virradóra történt tűzvész áldozatainak száma.

A hatóságok és a tűzoltóság jelentésére hivatkozó hírügynökségi jelentések szerint a sérültek száma 41.

Lakástűz: egyenruhások mentették ki a fiút

Lakástűz: hőszigetelő ablak okozta a lángokat
Fotó: Pixabay

Az első hírek kilenc, majd 22 halottról szóltak. A halottak számának jelentős növekedését azzal magyarázzák, hogy a kórházba szállított mintegy hetven ember közül sokan belehaltak a súlyos égési sérülésekbe.

Az épület helyi idő szerint hajnali három óra körül kapott lángra, és csak reggelre oltották el a tüzet. Közel 160 tűzoltó hetvennél több tűzoltókocsival több mint négy órán át harcolt a lángok ellen.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint rendkívül erős volt a tűz, az épület alsó emeletei teljesen kiégtek. A tűzoltóság korábban arról tájékoztatott, hogy átkutatják az épületet, és nem zárják ki, hogy több holttestet találnak odabent, a hetedik és tizenegyedik emelet között ugyanis – mint mondták – „tűzcsapda” keletkezett, és többen bennéghettek. A 46 halottról az épület átfésülése után tájékoztatott a tűzoltóság.

A tajvani tévében bemutatott felvételeken lehetett látni az első emeletekről felcsapó lángokat és füstöt.

A negyven éve épült toronyház mintegy százhúsz családnak adott otthont. Az épület alsó emeletein boltok voltak. A hetedik emelettől lakások voltak. Sok idős ember lakott bennük, voltak köztük időskori elbutulásban szenvedők is. A város polgármestere azt mondta, ahogy az épület részben üresen állt, de korábban éttermek, karaoke-termek üzemeltek ott, és mozi is volt.

A tűz oka továbbra sem ismert. A hatóságok szándékos gyújtogatás ügyében is nyomoznak. Szemtanúk azt mondták, hogy hajnali háromkor, amikor lángra kapott az épület, robbanást is hallottak.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?