KÜLFÖLD

Botrány: Turistalátványosság lett Maddie McCann eltűnésének helyszíne

Egy beteges férfi élményutakat szervez Portugáliában, hogy hasznot húzzon az elmúlt évek legrejtélyesebb gyerekeltûnéséből.
  • Szerző: The_M

Már több mint kilenc éve, hogy máig tisztázatlan körülmények között nyoma veszett Maddie McCannek, ami még mindig az egyik legtöbbeket foglalkoztató rejtély. Ezt próbálja kihasználni egy Portugáliában élő angol kisnyugdíjas.

A hatvanas éveiben járó férfi élménytúrákat szervez a turistáknak, melyek keretében bejárhatják a rejtélyes esethez kapcsolódó helyszíneket. A körút abban a Praia da Luz-i nyaralóban indul, ahol utoljára látták Maddie-t. Majd meglátogatják azt az éttermet, ahol a kislány szülei vacsoráztak az eltűnése idejében. Majd egyesével végigjárják a környék azon pontjait, ahol a rendőrök nyomoztak az üggyel kapcsolatban. Végül egy kerekasztal beszélgetésben megvitatják az eltűnéssel kapcsolatos elméleteket.

Hiszen teóriákból nincs hiány. Sokak szerint egy bűnhálózat rabolta el a kislányt, míg mások szerint a szülei elrejtették a holttestét, miután a gyerek egy véletlen balesetben elhunyt, míg magára hagyták.

A túra természetesen óriási felháborodást váltott ki az angolokból, a McCann szülők pedig összetörtek, hogy valaki ilyen álnok módon akar hasznot húzni a család tragédiájából. Bár a szervező magukért a túrákért nem kér pénzt, de csak azok vehetnek részt rajtuk, akik az ismerőse hoteljében szállnak meg.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?