KÜLFÖLD

Brutális szigor: aki nem oltat, csak boltba és gyógyszertárba mehet!

Brutális szigorítást tervez az Egészségügyi Minisztérium Izraelben: mivel az utóbbi időben elkezdett csökkenni az oltási hajlandóság, így azt tervezik, hogy aki nem hajlandó beoltatni magát, az csak élelmiszerboltba és gyógyszertára mehet.
  • Szerző: Ripost

Brutális szigor Izraelben: az Egészségügyi Minisztérium azt tervezi, hogy aki nem hajlandó felvenni a koronavírus elleni oltást, az nem mehet majd kulturális és sportlétesítményekbe (edzőtermekbe, stadionokba), szállodákba, bárokba, éttermekbeírja a Times of Israel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Izraelben komoly szigorításokat terveznek azoknak, akik nem oltatják be magukat

Ramat Gan, 2020. december 20.
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök (j) megkapja a koronavírus elleni védõoltást az izraeli Ramat Gan egyik kórházában 2020. december 19-én.
MTI/Reuters pool/AP/Amir Cohen
Fotó: MTI

Az izraeli hatóságok arra hivatkoznak, hogy bár az oltási kampánynak köszönhetően erőteljesen csökkent az országban a napi megbetegedések száma, és a kórháziban kezeltek száma január óta először 1000 fő alá csökkent, ám most az oltási hajlandóság is elkezdett csökkenni, ami visszavetheti az eddigi eredményeket.

Ráadásul már egyre több a hamis oltási bizonyítvány is, így az ország vezetése ez ellen is komolyan fel akar lépni, szigorú szankciókat terveznek bevezetni.

Yuli Edelstein egészségügyi miniszter kiemelte: egy olyan jogszabály javaslatot is fontolóra vesznek, ami lehetővé tenné a munkáltatók számára, hogy megtiltsák azon munkavállalók munkába állását, akik nem oltatják be magukat.

Izraelben a Pfizer/BionTech vakcinájával oltanak

Izraelben a Pfizer/BionTech vakcinájával oltják a lakosságot. Fotó: AFP

Azt is elmondta: a tervezett szigorítás – a beoltottakon kívül – azokra nem lesz még érvényes, akik képesek lesznek felmutatni egy 48 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet. Ez fog vonatkozni azokra a pedagógusokra is, akik nem hajlandók oltatni, csak így taníthatnak majd: 48 óránként teszteltetni kell magukat.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök kiemelte: „Aki nem hajlandó beoltatni magát, az mindannyiunkat veszélyezteti”

Izraelben eddig 3 734 894 ember kapta meg a Pfizer/BionTech vakcina első adagját, és 2 376 138, azaz a lakosság közel egynegyede pedig már a második adagot is, ám ez még mindig messze van a nyájimmunitás kialakulását garantáló 70%-tól.

 

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszos desszertek karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?