KÜLFÖLD

Emberrabló bűnbandára csapott le a rendőrség, előkerültek a fegyverek is

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, nagyszabású speciális műveletet hajtottak végre, emberrablással és autólopással is gyanúsított bűnbandát fogtak el.
  • Szerző: Ripost

A Kijev Megyei Rendőrség munkatársai Kárpátalján egy bűnbandára csaptak le, hét tagját vették őrizetbe vették a különleges akció keretében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nyomozók Lembergben és Munkácson összesen 23 házkutatást tartottak -írja a Kárpátinfo.

Kiderült: a bűnözői csoport tagjai rablásra, fegyverkereskedelemre, csempészetre, kábítószer-kereskedelemre és emberrablásra szakosodtak.

A munkácsi bűnszervezet egy szervezett, stabil hierarchikus egyesület volt, amely szisztematikusan és céltudatosan folytatott bűnözői tevékenységet.

A férfiak sportos testalkatúak és mindannyiuk harcművészeti ismeretekkel rendelkezik. A rendőrség jelenleg vizsgálja ezen személyek részvételét a híres munkácsi rapper 2020 szeptemberi elrablásában, valamint számos fegyveres összecsapásban.

A házkutatások során a rendőrség többek között több mint 50 lőfegyvert, 15 automata fegyvert, 2 puskát, 6 gránátot és számos lőszert talált és foglalt le.

bűnbandára

Ezenkívül a bűnözőknél 100 hidegacélfegyver, hőkamera, rádió, GPS nyomkövető, overall és golyóálló mellény is volt, amelyeket a gyanúsítottak bűnözői tevékenységük során használtak.

A bűnszervezet tagjainak lakóhelyén értékes svájci órákat, arany ékszereket és pénzt találtak. Továbbá a nyomozók hat járművet foglaltak le, köztük a prémium kategóriájú Mercedes és Audi típusú gépkocsit. 800 grammnyi kábítószert is találtak.

A bűnözői csoport 7 tagja ellen Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének több cikkelye értelmében eljárásokat indítottak. Súlyos büntetés vár a bűnbandára, akár 15 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik a tagokat.

Az ügyben még tart a vizsgálat – jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya.

Május 29-én a rendőrség a lembergi repülőtéren őrizetbe vette a csoport 41 éves szervezőjét.

Megállapítást nyert, hogy a férfi korábban is összeütközésbe került a törvénnyel. A csoport egy másik koordinátorát a rendőrség a lengyel határon vette őrizetbe.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?