KÜLFÖLD

Burkában raboltak ki több bankot Bécsben és Linzben

Két hónap alatt három osztrák pénzintézetet raboltak ki muszlim női viseletben. Szerdán elkapták az egyik eset gyanúsítottját. Most azt vizsgálják, hogy ez összefügg-e a másik kettővel.
  • Szerző: SZM

Egyre nevetségesebbnek tűnnek azok a liberálisok, akik annak
idején a burkatilalom ellen tiltakoztak.
A burkában elkövetett bűncselekmények ugyanis mára már divattá váltak. A hét elején a %% is beszámolt arról, hogy muszlim nőnek álcázott
burkás rablók buktak le Manchesterben. A 11 férfiból álló rablóbanda minden esetben fekete ruhát viselt és igen szép összeget kaszált. A bíróság összesen 230 évre ítélte őket...

Most három burkás bankrablóról írt az Oe24.at Az egyiket szerdán kapták el több heti körözés után.

Õ még június 16-án lépett be a simmeringi főutcán lévő bankfiókba, majd a pénztárhoz ment és egy arany színű riasztópisztolyt szegezett a pénztárosnőre. Egy papírt nyújtott be neki az ablakon, amelyen pénzt követelt. Több ezer eurót zsákmányolt, majd távozott.

Pechére a rablásnak volt egy bátor tanúja, aki titokban követte őt egy lakóépület udvaráig, majd lefényképezte a burkája nélkül. Ezt a képet és a bank felügyeleti kamerájáról készült felvételt a bécsi ügyészség összevetette, végül így sikerült elfogniuk.

Most a rendőrség azt vizsgálja, hogy ennek a bűnténynek van-e köze két másik, szintén burkában elkövetett rabláshoz. Az egyik július 13-án, Bécs-Floridsdorfban történt, burkában és napszemüvegben. Amikor a banki alkalmazott sikoltozni kezdett, a rabló zsákmány nélkül elmenekült, miközben két embert spray-jel lefújt. Alig néhány nappal később, július 25-én egy rabló muzulmán női ruhában és fejkendőben rabolt ki egy bankot Linz belvárosában, majd a pénzzel elmenekült. Õket azóta sem kapták el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?