KÜLFÖLD

Burkát viselő nő támadt a tanárnőre: rám nem vonatkoznak a szabályok

A Mariahilfer Strasse Bécsben már régóta nem a pompáról és csillogásról nevezetes, egyre több a konfliktus a környéken.
  • Szerző: WM

Október elsejétől Ausztriában tilos olyan ruhát viselni, ami eltakarja az ember arcát. A törvény azért született meg, hogy a muszlim nők ne hordhassanak burkát. Még egy hét sem telt el a rendelkezés bevezetése óta, máris megvan az első olyan összetűzés, amely egész Ausztriában beszédtéma lett.

Szerda délután a Mariahilfer Strasse egyik metróaluljárójában egy osztrák tanárnő figyelmeztetett egy burkát viselő muszlim nőt, hogy a cselekedete a hónap első napjától már törvénysértésnek számít, amiért akár 45 ezer forintos büntetést is kaphat. A felháborodott válasz azonnal érkezett:

ez engem nem érdekel, én szeretem az iszlámot.

A szóváltást követően egy tucat muszlim fiatal gyűlt a két nő köré, és azt kezdték hajtogatni, hogy a tanárnő rasszista. Az aluljáró lépcsőjén tovább folytatódott a vita, a burkát hordó nő ugyanis meglökte a pedagógust, majd közölte, hogy neki nem kell magát a törvényekhez tartania. Majd az összeverődött fiatal férfiakból álló csoportosulás kinevette a tanárnőt. Egy szempillantással később azonban tíz egyenruhás jelent meg a helyszínen, és a két nőt kiemelték a tömegből - írja az OE24.at

A tanárnő elmondása szerint az ő adatait felvették, a burkás nőt pedig bekísérték a járőrök a közeli rendőrőrsre. A pedagógus felháborodva mesélte, hogy a rendőrök azt tanácsolták neki:

Kerülje az ehhez hasonló helyzeteket, mert könnyen kórházban találhatja magát, késsel a gyomrában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?