KÜLFÖLD

Fontos az oltás! Nagy-Britannia egyes részein nincsenek már Covid-halottak

Angila és Wales tartományainak 90%-ban már nincs halálos áldozata a koronavírus-járványnak. Tavaly augusztus óta ez volt az első ilyen hónap.
  • Szerző: Ripost

Angliának és Walesnek is sikerült visszaszorítania a koronavírus-járvány terjedését, ugyanis a területeik nagy részén nem követelt halálos áldozatot a Covid áprilisban. Néhány terület volt csak, ahol az indiai mutáns terjedése miatt regisztráltak pár esetet. Ez volt az első hónap 2020 augusztusa óta, amikor a halálozások az ötéves átlag alatt maradtak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A brit egészségügyi minisztérium legutóbbi, szerda este ismertetett adatai szerint az előző 24 órában országszerte hárman haltak meg Covid-19 betegségben. Ilyen alacsony napi halálozási számot tavaly nyár óta nem mértek az országban, ez pedig a koronavírus elleni védőoltásoknak köszönhető.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A brit koronavírus-járvány januári tetőzése idején előfordult, hogy naponta 1800-nál többen haltak meg Covid-19-ben, és voltak olyan időszakok, amikor meghaladta a 40 ezret a kórházban kezelt betegek száma. A legfrissebb kimutatás szerint a brit felnőtt lakosság több mint 70 százaléka már megkapta a koronavírus elleni oltás első adagját, és csaknem 40 százaléknak mindkét adagot beadták.

Hazánkban is folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 829 595 fő, közülük 2 814 805 fő már a második oltását is megkapta. A regisztráltak száma meghaladja az 5,1 millió főt és 87%-uk már túl van az oltáson. Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?