KÜLFÖLD

Csak a pisztolyával megy ki az utcára Carolin, a berlini lány

Tavaly 470 ezer "kis fegyver" engedélyt adtak ki Németországban, 184 ezerrel többet, mint egy évvel korábban. A gáz- és riasztófegyverek némelyike pont úgy néz ki, mintha az "éles" lőfegyver volna.
  • Szerző: SZM

Egyre több német polgár érzi úgy, hogy adott esetben fegyverrel kell megvédenie magát. Főként olyannal, amely a megtévesztésig hasonlít az “igazi” pisztolyra, habár “csak” riasztásra alkalmas.

Tavaly 470 ezer ilyen “kis fegyver” engedélyt adtak ki a hatóságok, 184 ezerrel többet, mint egy évvel korábban.

 Carolin Matthie, 24 éves, informatika-fizika szakos berlini főiskolás

 

amikor elhagyja lakását, mindig magával viszi Walther P99 pisztolyát. A pisztoly az “éles” P99 hű másolata. Csak gáz- és riasztófegyver, viszont egy támadó ránézésre nem tudja megkülönböztetni az éles lőfegyvertől.

Carolint többször követték már férfiak, részegek voltak, agresszívek és ismeretlen nyelven kiabáltak utána. Egy alkalommal az S-Bahnnal ment haza és egy hat tagú társaság molesztálta. Ugyanez a barátnőjével is megtörtént a metróban. Ezt követően döntött úgy, hogy Türingiából megrendeli a Walther P99-et.

A lány szobájának falán egy plakát lóg a következő szöveggel: ”Élj, szeress, nevess, de ha ez nem működik, tölts, célozz és tüzelj”...

Forrás: Zeit/Spiegel

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?