KÜLFÖLD

Családi tragédia: egy hét hónapos csecsemőt és családját agyon nyomta egy szikla

Éppen szabadnapjukat élvezték és a természetben próbáltak feltöltődni, amikor bekövetkezett a tragédia.
  • Szerző: Ripost

A sokkoló esemény Brazília sziklás partján történt kedden. A közelben túrázók arra figyelték fel egy váratlan pillanatban, hogy egy szikla zúdul a fiatal családra: megölte a két szülőt, hét hónapos kisgyermeküket, valamint kutyájukat is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A természeti katasztrófa hirtelen következett be, az áldozatoknak még csak idejük sem volt a menekülésre. Az édesanya is csupán annyit tehetett, hogy védelmezőn átkarolja kisgyermekét – írja a Daily Star.

Egyébként az érintett partszakaszon a hatóságok korábban kihelyeztek omlás veszélyre figyelmeztető táblákat. Az ár-apály miatt ugyanis időként lemorzsolódik a hatalmas sziklafal egy része.

„Ástunk, amíg megtaláltuk az apát, aztán megtaláltuk az édesanyát és a gyermekét is. A kisfiú még lélegzett. A közelben volt egy orvos is, aki megpróbálta életben tartani, de nem járt sikerrel ” – emlékezett vissza a szörnyű tragédiára az egyik szemtanú.

A helyi Sun Bay Hotel recepcióján dolgozott az édesapa, Hugo Mendes Pereira (33). A család eredetileg Sao Paulo délkeleti részére lakott, onnan költöztek Pipába néhány éve. Pereira a tengerparton töltött szabadnapját élvezte feleségével, a 32 éves Stela Silva de Souzával, hét hónapos fiúkkal, Sol de Souza Pereirával.

„Itt születtem és nevelkedtem. Elég gyakran megesik az efféle baleset. Így amikor látjuk a turistákat, hogy a sziklafal árnyékában telepednek le, akkor megkérjük őket, hogy távozzanak, mert nagyon veszélyes ott pihenni” – monda Joao Marinho, aki halászként dolgozik a környéken.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?