KÜLFÖLD

Családi tragédia: folyóba dobta gyermekét az apa, mert azt hitte, ő az ördög

Meg sem próbált segíteni a kisfiúnak, egyszerűen beült a kocsmába szörnyű tette után.
  • Szerző: Ripost

A kis Zakari Bennett-Eko-t az Irwell folyóból húzták ki a mentők az angliai Radcliffe városában. A kisfiút már nem tudták megmenteni: vagy a kihűlésben vagy fulladásban vagy a kettő kombinációjában halt meg – írja a Daily Star.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Illusztráció: Pixabay

Kiderült, hogy a 11 hónapos gyereket saját apja, Zak Bennett-Eko dobta bele a folyóba, majd elsétált a közeli kocsmába. Itt tartóztatták le a hatóságok, most emberölés miatt bűnösnek találták.

Úgy tudni, Bennett-Eko paranoid skizofréniában szenvedett, és azt hitte, hogy gyermeke ördöggé változik, és az ördög megölése nem baj. A hangok állítólag azt mondták neki a fejében, hogy fullassza meg a gyereket.

Őrizetbe vétele után kérte a halott anyjával való kapcsolatfelvételt, majd egy tisztet „Steve bácsinak” hívott. A kisfiú halálával kapcsolatos tárgyalás során Bennett-Eko ügyvédei azzal érveltek, hogy a férfi elmebetegségben szenved. Az ügyészség ennek ellenére bűnösnek találta az apát. Úgy vélik, mivel felesége második gyermekükkel volt várandós, ezt a terhet a férfi már nem bírta elviselni, s meg akart szabadulni első fiától.

És ezeket olvastad már?