KÜLFÖLD

Császármetszés közben halt meg a 26 éves anya: férjét se engedték be hozzá

A fiatal édesanyára nem fordítottak elég figyelmet az orvosok, pedig veszélyeztetett terhes volt.
  • Szerző: Ripost

A 26 éves Amber Rose Isaac az utolsó két trimeszterét az Egyesült Államokban, egy bronxi kórházban töltötte, épp akkor, amikor a koronavírus-járvány tetőzött. A nő Twitter-oldalán április 17-én kiírt egy rejtélyes üzenetet, amiben arról beszélt, hogy alig várja, hogy mindent elmesélhessen „az inkompetens orvosi ellátásról, amiben részesült”, azonban erre már nem kerülhetett sor…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Négy nappal később a várandós édesanya meghalt, miközben császármetszést végeztek rajta. A halál valószínűleg orvosi gondatlanság miatt következett be.

„Mindez 100%-ban megelőzhető lett volna. Az egész. Úgy érzem, hogy ha fehér bőrű édesanya lett volna, akkor gondosabb ellátásban részesítették volna” – nyilatkozta elkeseredetten Amber párja, McInty a The Guardiannak.

Azért is volt szüksége folyamatos orvosi megfigyelésre, mert már februárban kiderült, hogy alacsony a vérlemezke szintje, ami csökkenésnek indult, ez pedig könnyen vérrögképződést is előidézhet. Ám erre sem a konzultációi, sem pedig a szülés során nem figyeltek eléggé.

A gondatlan orvosi ellátás miatt azt is megfontolta párjával, hogy egy dúlát vagy szülésznőt fogadnak és az otthonszülést választják, de az túl veszélyes lett volna az állapotára nézve, ugyanis sebészi beavatkozás volt ajánlott a szüléséhez.

Miután komoly harcok árán elvégezték a vérvizsgálatát, a kórházba egyedül kellett befeküdnie, se anyjának, sem párjának nem engedték, hogy vele tartson. Emiatt és a komplikációktól tartva egyenesen rettegett Amber.

Félelmei április 21-én be is igazolódtak, amikor egy hónappal korábban megindult nála a szülés, a kórházban császármetszésre vitték, de a kijelölt sebész nem volt jelen.

„Nagyon nehéz ebben a házban lenni, és elképzelni, hogy itt van velünk. Annyira izgatottan várta már a fiunk megérkezését, akivel soha nem találkozhatott, soha nem láthatta” – tette hozzá McInty. A kisfiú az Elias nevet kapta.

A fiatal édesanya egyébként ugyanabban a kórházban halt meg, ahol édesanyja korábban 25 évet dolgozott, majd munkahelyet kényszerült váltani, amiért tisztességtelenül bántak vele.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?