KÜLFÖLD

Csodálatos fotók: így várják 2021-et a világ különböző pontjain!

Mindenki örül, hogy hamarosan magunk mögött tudhatjuk a 2020-as évet: nézzük meg, hogyan készülnek erre a külföldön élő embertársaink!
  • Szerző: ripost

A koronavírus-járvány az egész világon átírta az idei szilveszteri terveket. A Föld különböző pontjain mindenki epekedve várja a 2021-es évet, amitől mindenki könnyebbséget, több boldogságot remél.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Összeállításunk első felében megmutattuk, hogyan ünnepelnek a világ egyes tájain, most pedig újabb adag csodálatos fotót hoztunk el, hogy mindenki megnézhesse, miként köszöntik az újévet az embertársaink!

Németországban a koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselõ emberek sorban állnak egy üzlet előtt Berlinben. Az országban a járvány lassítására december közepén a társadalmi és gazdasági élet legtöbb területét befagyasztó országos zárlatot vezettek be.

Berlin: A szövetségi kormány és a járványügyi védekezésért felelõs tartományi kormányok közös döntése szerint a korlátozások egyelõre január 10-ig érvényesek.
MTI/AP/Michael Sohn

Alain Llorca Michelin-csillagos séf szilveszteri menüt készít elvitelre a saját nevét viselő étteremben, a dél-franciaországi Saint-Paul-de-Vence-ben. Franciaországban éjszakai kijárási tilalom van érvényben, tilos az utcai gyülekezés, és törölték a szilveszteri ünnepségeket.

Saint-Paul-de-Vence, 2020. december 31.
MTI/EPA/Sebastien Nogier

Róma belvárosa teljesen elnéptelenedett, miután Olaszországban január negyedikéig ismét a legmagasabb fokozatú járványintézkedések léptek életbe. Ez egész napos kijárási tilalmat jelent, a kereskedelem és vendéglátás leállítását, és tilos a tartományok közötti közlekedés is. Napi egy alkalommal lehetséges rokonok és barátok meglátogatása azzal a feltétellel, hogy az egy háztartásban élőkhöz legfeljebb további két, 14 évnél idősebb személy csatlakozik.

Róma, 2020. december 31.
MTI/ANSA/EPA/Giuseppe Lami

Hszi Csin-ping kínai elnök újévi köszöntőjét rengetegen nézték meg egy utcai kivetítőn Pekingben.

Peking, 2020. december 31.
MTI/AP

Kínában már január elsejét mutat a naptár, ott már 2021-et írnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?