KÜLFÖLD

Csontsoványra fogyva találtak rá az asszonyra, férje kínozta halálra

A nő mindössze 26 kilós volt, amikor a mentősök rátaláltak a házban.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Jelenleg is folynak a meghallgatások annak a 49 éves nőnek a halála ügyében, akire csontsoványra fogyva találtak rá a mentősök a saját lakásában. Sonya Szala mindössze 26 kilogrammot nyomott, amikor a teste feladta a küzdelmet 2016 októberében, melbourne-i otthonában. Súlyos alultápláltság okozta a halálát. Halálakor a súlya nem érte el egy egészséges nyolcéves kislányét.

Noha egyre több jel utal arra, hogy az asszony haláláért a férje, John Szala a felelős, a hatóságok tovább nyomoznak, a bizonyítékok ugyanis nem elegendőek a vádemeléshez.

Sonya Szala testvére, John Smrdelj arról beszélt vallomásában: az elhunyt férje szó szerint fogolyként tartotta fogva a nőt az elmúlt 25 évben. Sehová sem engedte el és egyfolytában éheztette. Smrdelj utoljára hat hónappal a halála előtt látogatta meg testvérét, amikor a férj kórházban volt. Ekkor 250 dollár értékben vásárolt be neki, miután az egész lakásban egyetlen falat étel sem volt.

Testvére elmondása szerint az asszonyon látszott, hogy fél a férjétől. A meghallgatásokon az is elhangzott: a nő csak naponta egyszer kapott enni – annak ellenére, hogy a halálakor például csurig volt a hűtőszekrény. Férje heti két üveg hashajtót is vett neki – írja a Daily Mail.

Noha az orvosszakértő szerint az asszonynak egyértelműen komoly orvosi ellátásra lett volna szüksége, hivatalos feljegyzések szerint a férj egyszer sem vitte kórházba, vagy hívott hozzá mentőt egészen a halála napjáig.

Az egyik mentős, Ciara Bloomer John Szalát ridegnek és érzelemmentesnek írta le, amikor kihívták őket a holttesthez. Az asszony ekkor már jó ideje halott lehetett, ugyanis a hullamerevség már kezdett beállni. A test ürülékkel borítva hevert az ágyban – látszott, hogy életében nem igazán gondozták.

címkék:
És ezeket olvastad már?