Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.10.06.

Donald Trump ezzel kiverte a biztosítékot: így tért vissza a Fehér Házba – fotók

Donald Trump amerikai elnök hétfőn kora este elhagyta a Walter Reed katonai kórházat – jelentette a Fehér Ház és az amerikai média. Utóbbiak közül többen is arról számoltak be, hogy az elnök a Fehér Házban nem viselt maszkot, ami nagy felelőtlenség lehet.

Donald Trump amerikai elnök hétfőn kora este elhagyta a Walter Reed katonai kórházat: távozásakor maszkot viselt, ám beléptekor a Fehér Házba már nem, ahol – természetesen – többen is várták.

Így távozott Trump a kórházból / Fotó: MTI/EPA/Polaris Images/Pool/Chris Kleponis

A fő amerikai televíziós csatornák élőben közvetítették, ahogyan Trump az előre jelzett időpontban, helyi idő szerint 18 óra 30 perckor az elnöki helikopterbe szállva távozik a bethesdai kórházból, ahová péntek este vitték be, miután koronavírustesztje pozitív lett és be is lázasodott.

Miután elhagyta a kórházat, autóba ült / Fotó: MTI/EPA/Polaris Images/Pool/Chris Kleponis

Kilépve a kórházból köszöntötte a kapunál összegyűlt híveit, valamint az újságírókat. „Nagyon köszönök mindenkinek mindent„ – mondta. Később a Twitteren arról írt, hogy hamarosan folytatja újraválasztási kampányát, és hogy úgy érzi magát, mint 20 évvel ezelőtt.

Donald Trump amerikai elnököt helikopterrel szállítják a Maryland állambeli Bethesdában lévõ Walter Reed katonai kórházból a washingtoni Fehér Házba Fotó: MTI/EPA/Samuel Corum

Hétfőn délután az elnököt kezelő orvoscsoport sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Trump jól van, bár továbbra is gyógyszereket kap – a többi közt az ötödik adag Remdesivirt kedden -, de ezek nem igényelnek kórházi kezelést.

Fotó: MTI/EPA /Pool/Ken Cenedo

Sean Conley, a Fehér Ház orvosa ugyanakkor megjegyezte, hogy az elnök tényleg jól van, vérnyomása, vérképe, szív-, és tüdővizsgálata jó eredményeket mutat, de nincs még túl minden veszélyen. „Óvatosan optimisták vagyunk” – fogalmazott Conley.

Fotó: MTI/EPA/Samuel Corum

Az Egyesült Államok több városában, így New Yorkban vagy a szövetségi fővárosban, Washingtonban is rokonszenv-tüntetéseket, meneteket és autós felvonulásokat tartottak Trump mellett.

Miután visszatért, maszkot már nem viselt / Fotó: MTI/EPA /Pool/Ken Cenedo

Hétfőn este a first lady, Melania Trump – aki szintén elkapta a koronavírust – a Twitteren tudatta, hogy jól van, otthon pihen .

Egy vezető közigazgatási tisztviselő szerint Donald Trump egy, a legfelsőbb bíróságot érintő bejelentés során kaphatta el a koronavírust – írja a CNN.

A CNN-nek nyilatkozó vezető közigazgatási tisztviselő szerint Donald Trump akkor kaphatta el a koronavírust, amikor múlt héten bejelentette, hogy Amy Coney Barret bírónő felvételét javasolja a legfelsőbb bíróságba.

A nyilatkozó forrás szerint Trump mellett ugyanezen az eseményen kaphatta el több republikánus képviselő is a vírust. A szeptember 26-ai eseményen ugyanis több kabinettag, republikánus tisztviselő is részt vett.

Bár a ceremónia szabad téren valósult meg, a résztvevők nem viseltek maszkot és nem is tartották a kellő távolságot egymástól – írja a lap.

Az influenzajárványokhoz hasonlította az amerikai elnök a koronavírust, melyben eddig 215 ezren vesztették életüket az Egyesült Államokban. Donald Trump Twitter-üzenetét azóta nem lehet megosztani, mert a közösségi oldal félrevezető információnak minősítette a gondolatait. Az elnök a Facebookon is megosztotta üzenetét, ott pedig törölték.

Mint ahogyan az influenzajárványokkal, úgy a Covid–19-cel is megtanulunk együtt élni – írta Donald Trump a kifogásolt Twitter-bejegyzésében kedden, az influenzajárványokat a koronavírus-pandémiához hasonlítva.

Évente sok ember, talán százezernél is többen halnak meg influenzában a vakcina ellenére is. És bezárjuk emiatt az országot?

– tette fel a kérdést az elnök. Majd a választ is megfogalmazta:

Nem, megtanultunk együtt élni vele, mint ahogyan megtanulunk együtt élni a Coviddal, amely a legtöbb ember körében (az influenzánál) sokkal kevésbé halálos.

Az elnök mikroblogbejegyzésére rendkívül sokan reagáltak. Egyesek szerint Trump kicsinyíteni igyekszik a koronavírus-járvány és a vírus okozta Covid–19 kockázatait, mások viszont azzal érveltek az amerikai elnök állítása mellett, hogy az ország lezárása megnöveli a munkanélküliséget, az öngyilkosságok és a mentális megbetegedések számát, vagy megbénítja az iskolai oktatást.

Donald Trump, aki hétfőn helyi idő szerint kora este hagyta el a Walter Reed katonai kórházat és tért vissza a Fehér Házba, már hétfőn közzétett a Twitteren egy videót, amelyben arra biztatta honfitársait, hogy „ne féljenek” a vírustól, és ne hagyják, hogy „eluralkodjon az életükön”.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ismert édesanyjával fotózták a Next Top Model Hungary sztárját - képek

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

metropol.hu

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

hirtv.hu

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

Olcsó, használt műszaki cikket keresel? A Media Markt polcain is találsz majd ilyet

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Hiánya pótolhatatlan űrt hagy az életünkben” – Tömegbe hajtott egy kocsi, egy 4 éves kislány nem élte túl

KÜLFÖLD

Nem baleset volt: Túlélte a szörnyű zuhanást, majd kiderült, hogy szándékosan akarták megölni

KÜLFÖLD

Sokkoló videó: az óriáskerékről zuhant le a 3 éves kislány

KÜLFÖLD

Pár hét különbséggel egyszerre vesztette el agydaganatos szüleit egy árván maradt kislány