KÜLFÖLD

Drámai körülmények közt került elő az eltűnt fiatal, családja tehetetlen

A fiúról és apjáról több mint egy évtizeden át senki sem tudott semmit. Amikor a fiatalt megtalálták, elfogta a rendőrség.
  • Szerző: Ripost

Még csak 5 éves volt Anthony Templet, amikor 2007-ben, nyom nélkül eltűnt a texasi Houstonból. A fiút az apjával, Burt Templettel látták utoljára, akinek szintén nyoma veszett. A fiúról és apjáról több mint egy évtizeden át senki sem tudott semmit.Anthony anyja és nővére csak akkor hallottak ismét a fiúról, amikor megtudták, hogy agyonlőtte az apját.

Burt Templet és Anthony anyja tíz évig éltek együtt. A férfi mindvégig agresszív és erőszakos volt a családjával, a felesége többször tett feljelentést ellene családon belüli erőszakért. Mielőtt a férfi az éjszaka közepén elrabolta otthonról a fiát, a nő távoltartási végzést kért ellene.

A férfi a louisiani Baton Rouge-ba vitte a gyereket, ahol rokonai éltek - írja a wafb.com. Bár a felesége elmondta a rendőröknek, hogy a férje valószínűleg ott bujkál a fiával, az emberrablási ügyben nem történt előrelépés. Burt szomszédjai a gyilkosság után elmondták, hogy a férfi nagyon zárkózottan élt, a fia magántanuló volt, nem járt iskolába. A férfi Louisianában újra megházasodott, de a felesége elhagyta, és távoltartási végzést kért Burt ellen.

Anthony a nyomozóknak azt mondta, az apja vele is erőszakos volt egész gyerekkorában. Aznap este részegen ment haza, és verekedni akart. A fiú annyira tartott az apjától, hogy a házban lévő két fegyvert magához vette. Rálőtt Burtre, majd hívta a mentőket. Az apja napokkal később halt bele a sérüléseibe, a kórházban.

Anthony Temlet előzetesbe került, és több mint egy évtized után először beszélhetett a családjával. A védői szeretnék, ha a bíróság jogos önvédelemként ismerné el az apja megölését.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?