KÜLFÖLD

Durva szigorítás: kasztrálás járhat annak, aki kiskorút erőszakol meg

Minden negyedik nigériai nő a 18. születésnapja előtt találkozik szexuális erőszakkal. Az egyre nagyobb problémát kasztrálással és halálbüntetéssel fékezné meg az afrikai ország egyik tagállama. A kritikusok szerint ez túlságosan barbár megoldás.
  • Szerző: Ripost

A nigériai Kaduna állam kormányzója Twitteren jelentette be, hogy elegük lett az országot egyre nagyobb méretekben sújtó szexuális erőszakból, és súlyos szigorításokkal próbálják elejét venni a jövőben. Nasir el-Rufai részleteket is elárult, közlése szerint a nemi erőszak miatt elítélt bűnelkövetőket a jövőben kasztrálással büntethetik, míg a női tettesek esetében a petevezetéket távolítanák el mellékbüntetésként. Fontos megjegyezni, hogy csak azoknál az elkövetőknél alkalmazható ez a drasztikus megoldás, akik 14 év alattiakat erőszakolnak meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Getty Images

Ebben az esetben azonban a halálbüntetést sem lehet a kasztráció után kizárni.

Aki 14 év feletti áldozatot erőszakol meg, azt akár életfogytiglani börtönnel is büntethetik. A szigorú törvényt a múlt héten fogadta el a nigériai állam törvényhozása. Az észak-nigériai államban a szigorításokat egyébként az emberek demonstrációkon kezdték követelni, mivel júniusban és júliusban is több brutális nemi erőszakkal kapcsolatos eset jutott a nyilvánosság tudomására. A szexuális erőszakok rohamos növekedése miatt egyébként mind a 36 nigériai államban szükségállapotot hirdettek.

A kadunai állam parlamenti ellenzéke szerint szükség volt a törvények szigorítására, de a választott módszerek túlságosan barbárra sikerültek.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mákos guba egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?