KÜLFÖLD

Ébredezik az ENSZ, az NGO-k szerepét bírálják

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) lassan felébred mély álmából. Menekültügyi képviselőjük szerint ugyanis a bevándorláspárti NGO-k egyre aggasztóbb mértékben radikalizálják a migránsokat.
  • Szerző: ripost

Vincent Cochetel szavai valamelyest meglepőek, hiszen köztudott, hogy az ENSZ globális célkitűzései között kiemelt helyen szerepel a szervezett migráció lebonyolítása és elősegítése. Ebben pedig nem titkolt partnerek a többek között Soros Györgyhöz köthető bevándorláspárti civil szervezetek is, amelyek alapítványokon keresztül biztosítanak forrásokat a migránsok utaztatására, ellátására, valamint jogi képviseletére – írja a 888.hu.

Bár jó néhány évvel lemaradva a magyar állásponthoz képest, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága arról beszélt a Twitteren, hogy a civil szervezetek nagymértékben felelősek abban, hogy radikalizálják a migránsokat, akik így túlfűtve és kivitelezhetetlen álmokkal és elvárásokkal érkeznek Európába.

Példaként említette, hogy az Open Arms visszautasította a Spanyolországban való biztonságok kikötés lehetőségét.

„Értem, hogy nehezek a körülmények a hajón, de aggasztó az a mértékű radikalizáció, melyekkel egyes migránsokat álmaikat és követeléseiket illetően feltüzelnek Líbiában és más országokban”.

Az Open Arms hajója augusztus elsején vette fedélzetére a több mint százhúsz fős csoportot. A jármű kezdetben az olasz tengerekkel határos nemzetközi vizeken, majd Lampedusától alig 800 méterre várakozott. A spanyol kormány még vasárnap bejelentette, engedélyt ad az Open Armsnak, hogy kikössön a partjainál, ám a hajót működtető segélyszervezet közölte: nem tudják elfogadni az ajánlatot, inkább zsaroló hadjáratot indítottak.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?