KÜLFÖLD

Egy 19 éves egyetemista vesztette életét kollégiumában

A fiatal tehetséges focista volt, de nem bírta elviselni a magányt és a bezártságot.
  • Szerző: Ripost

A manchesteri egyetemen meghalt az egyik hallgató, Finn Kitson családja teljesen összetört.

A fiatal teljes depresszióba esett és „súlyos szorongások” törtek rá, miután lezárták az egyetemét a koronavírus miatt.Néhány tanulót saját szálláshelyén, míg másokat a szomszédos intézet kollégiumában helyeztek el a veszélyhelyzet idejére. Megtiltották számukra, hogy elhagyják szobájukat, valamint, hogy átvándoroljanak egymáshoz.

A 19 éves Finn Kitsont holtan találták az egyetem kollégiumában, tizenegy nappal azután, hogy bekövetkezett a lezárás. A hatóság szerint nem fertőződött meg a koronavírussal és nem is gyilkosságról van szó. Bővebb részleteket azonban nem árultak el.

Az intézmény támogatását ígérte a gyászoló családnak, de azt Michael Kitson visszautasította. A 61 éves édesapa szerint ugyanis fia nem kapott elegendő segítséget, hogy átvészelje ezt a vészterhes időt.

„Hazugság, hogy nem függ össze a fiam halála a koronavírussal. Nagyon szeretjük a fiunkat és hiányoljuk. A történtek fényében nagyon aggódunk a többi fiatalért, akik ugyanazt a stresszt kénytelenek átélni az egyetemi lezárás miatt. Nagyon csekély támogatást kapnak” – mondta Michael Kitson a Daily Mail oldalának.

Barátai, tanárai és családja egy emberként, mély fájdalommal élik meg a gyászt. Finn kiváló focista volt, egy mindig vidám és élettel teli fiatal ember.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?