KÜLFÖLD

Egy amerikai hajó 41 újabb afrikait hozott Olaszországnak

Az amerikai Trenton gyorsnaszád által kihalászott afrikaiakat egy olasz hajó vette át. Összefoglaljuk a hét földközi-tengeri történéseit.
  • Szerző: SZM

Két, elsősorban afrikai migránsokat szállító hajóról szóltak a hét
hírei.
Miután az új olasz kormány úgy döntött, hogy nem engedi meg kikötni az NGO-k hajóit Itáliában, az SOS Mediterranée és az Orvosok Határok Nélkül civil szervezetek által üzemeltetett Aquariusnak “menedékjogot” adott az új, szocialista spanyol kormány azzal,
hogy Valenciában kiköthet és a fedélzeten szállított 629 utas leszállhat róla.

Az Aquariust még két olasz hajó kíséri és az egyikről élelmiszert rakodtak át rá, amint arról az Euronews is beszámolt.

Közben  a francia kormány úgy nyilatkozott, hogy Valenciában hajlandó lesz azokat a bevándorlókat befogadni, akik megfelelnek a menedékjog előírásainak.

A másik történet még érdekesebb. Van egy Trenton nevezetű amerikai gyorsnaszád, amelyet sok cikkben tévesen “hadihajónak” neveztek. Ez az US Navy hajójaként eredetileg is a nápolyi
kikötőben horgonyoz és meghatározott terv szerint cirkál a Földközi-tengeren.
Kissé gyanús, hogy éppen akkor voltak a líbiai felségvizeken kívül, amikor ott egy negyvenegy fős bevándorló csapat kért segítséget tőlük, mindenesetre felvették őket a fedélzetre. A 12 halottat ott hagyták.

A Trenton javára írandó, hogy

a közelben tartózkodó Sea-Watch 3 nevű NGO-hajónak felajánlották, hogy vegye át a bevándorlókat. Ezt a Sea-Watch elutasította azzal, hogy ő nem köthet ki egyetlen olasz kikötőben sem.

Végül a 41 afrikai bevándorlót átvette az olasz parti őrség egy hajója.

Ezt a képet a "véletlenül" ott tartózkodó NGO készítette a Trentonról...

Az igazsághoz tartozik - és ezt tavaly már megírtuk -, hogy Soros György Nyílt Társadalom Alapítványán kívül a Sea-Watch NGO-t valamint két másikat, a „Jugend Rettet” és a „Sea Eye” -t jelentős német baloldali és globalista alapítványok támogatják, mint a „Heinrich Böll Alapítvány”, a „Rosa Luxemburg Alapítvány” és az „Amadeu Antonio Alapítvány”.

Forrás: Sputniknews/Thenewobserver

És ezeket olvastad már?