KÜLFÖLD

Egy bedrogozott arab férfi halálra gázolta a francia női judo-válogatott tagját

Az elkövető azzal védekezett a rendőrségi kihallgatása során, hogy sokkos állapotban volt, és nem látta az úttesten álló áldozatot.
címkék:

A délnyugat-franciaországi Port-Sainte-Marie-ben egy arab származású bűnöző fékezés nélkül, körülbelül 160 kilométer per órás sebességgel halálra gázolta a 26 éves Mélanie Lemée csendőrt, a francia katonai- dzsúdóválogatott tagját, súlycsoportjában kétszeres francia bajnokot – írja az AFP tudósítására hivatkozva a La Voix du Gendarme francia magazin internetes kiadása


A komoly bűnözői múlttal rendelkező elkövető jogosítvány nélkül, kokain hatása alatt vezette autóját, ráadásul 150 gramm kokainnal a kesztyűtartóban – vélhetően ezért sem volt hajlandó megállni egy rutinigazoltatás során, Port-Sainte-Marie külvárosban, szombat késő este. A férfi először figyelmen kívül hagyta rendőrök félreállásra felszólító jelzését, tövig nyomta a gázpedált, majd a csendőrség úttorlaszánál körülbelül 160 km/h -ás sebességgel, fékezés nélkül nekihajtott Mélanie Lemée csendőrnek. A lánynak mindkét lába leszakadt a nagy erejű becsapódástól, és felfoghatatlan kínok között pár perc alatt elvérzett. Az arab származású férfi pár száz métert vezetés után sértetlenül szállt ki a kocsijából, és gyalog akart elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök elfogták.

A ügyben eljáró ügyész tájékoztatója szerint az arab férfi nem volt ismeretlen a rendőrség számára. Az elmúlt években összesen három alkalommal vették őrizetbe kábítószer birtoklás és terjesztés, valamint a közúti forgalom elleni bűncselekmények miatt.

Kihallgatása során az elkövető azzal védekezett, hogy sokkos állapotban volt és nem látta az elgázolt csendőrlányt. Szakértők szerint az ügyészség vélhetően életfogytiglani börtönbüntetést fog kérni rá. A férfi ügye jövő hétfőn kerül a bíróság elé.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?