Létrehozva: 2019.02.05.

Egy idős házaspár rájött a nagy lottótrükkre, milliárdokat kaszáltak

A nyugdíjazott matematikus és felesége összesen 26 millió dollárt nyert lottón, pedig csak az aritmetika alapvetõ szabályait alkalmazták.

A Michigan állambeli Evart nevű kisvárosban élő nyugdíjas házaspár, Jerry és Marge Selbee szűk két évtizeddel ezelőtt rájöttek egy egyszerű matematikai formulára, aminek a segítségével biztos profitra tehettek szert egy helyi lottójátékban. A jelenleg 80 éves férfi és 81 éves felesége 2003-ban fedezték fel a Winfall szerencsejáték szabályában rejlő lehetőséget, amit aztán éveken keresztül könyörtelenül ki is használtak. Az egyszerű  trükk segítségével összesen 26 millió dolláros bevételre és 8 millió dolláros tiszta profitra tett szert a házaspár hat év alatt - írja az amerikai CBS.

A matematikus végzettségű Jerry 2003 nyarán, egy kis helyi drogériában találkozott először a Winfall nevű lottójátékkal. Pár perc fejszámolást követően pedig rájött, hogy kellően magas számú szelvény kitöltése esetén garantáltan nyerni fog.

Az egykori Winfall nevű lottójáték szabálya szerint 45 számból 6-ot kell eltalálni. A nyereményalap hétről hétre növekszik, ha nincs telitalálatos szelvény. Amikor azonban a Jackpot eléri az 5 millió dollárt, a 6-nál kevesebb találatot elért szelvények is nyertesnek számítanak. Ilyenkor be lehet váltani az 5, 4 és 3 találatos szelvényeket is. Tehát 5 milliónál nagyobb Jackpot esetén kellően magas számú szelvény kitöltése mellett és telitalálat hiányában is garantált a nyeremény.

A hirtelen jött felismerésen felbuzdulva azonnal vásárolt is egy csomó szelvényt – mindegy 3600 dollár, azaz 1 millió forint értékben. Számításai végül bejöttek, csaknem megduplázta a befektetését: 6300 dollárt kasszírozott. A következő alkalommal már 8000 dollárt áldozott a szelvényekre, és ismét az összeg dupláját nyerte vissza.

A nyughatatlan öregurat feldobta a siker, ugyanakkor úgy érezte, hogy a lottóbuliban lényegesen nagyobb a potenciál; arra gondolt, miért is ne kaszálhatnának még többet? GS Investments Strategies névvel céget alapított, lelkes barátokat és rokonokat invitált munkatársnak. A nyugdíjas matematikus elmondása szerint napi 12 órában töltögették a lottószelvényeket - minden esetben nagyjából 600 ezer dollár értékben.

A Winfall lottót azonban – a csekély forgalom miatt - 2006-ban megszüntették a Michiganben, ezért Jerry és csapata áttelepült Massachusetts államba, ahol a játék még létezett. A keleti parton töltött évek alatt aztán 26 millió dollár bevételt és 8 millió dollár tiszta hasznot préseltek ki a lottójátékból. A pénzpumpát végül a hatóságok kapcsolták le, miután felfigyeltek arra, hogy a nyeremény nagy része furcsamód mindig ugyanott landol. A Winfall nevű játékot ezt követően az egész USA-ban betiltották, és az állami szervek vizsgálatot indítottak a matematikus és társai ellen. De csak azt tudták megállapítani, hogy semmilyen bűncselekményt nem követtek el.

A CBS-nek adott interjúban Jerry és felesége elmondta, hogy az évek alatt összelottózott pénzből 6 közös gyermekük, 14 unokájuk és 10 ükunokájuk taníttatását finanszírozták.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bizarr jelenettel folytatódik a TV2 sikerműsora

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

"Megfenyegetett a szomszéd, hogy reggel 7 és este 7 között legyenek csendben a gyerekek"

KÜLFÖLD

Flixbus-dráma: A sofőrök vitája vezethetett a halálos balesethez

KÜLFÖLD

Fejfájástól szenvedett egy nő, borzasztó okok álltak a háttérben

KÜLFÖLD

Börtön fenyegeti a neves influenszert, egy paradicsompüré okozta a bajt