KÜLFÖLD

Egy nigériai migráns a sínek közé lökött egy 60 éves nőt Frankfurtban

Szerencsére nem történt tragédia, ugyanis a vágányon, ahová az áldozat zuhant, épp nem érkezett vonat.
címkék:

A német rendőrök őrizetbe vettek egy nigériai migránst, aki a sínek közé lökött egy 60 éves nyugdíjas nőt a frankfurti repülőtér vonatállomásán – írja a Bild internetes kiadása.

A sajtó értesülései szerint az őrizetbe vett bevándorló a Hessen tartománybeli Wiesbadenből utazott volna Hanauig, de menet közben leszállították a frankfurti reptérnél, mivel nem tudott felmutatni érvényes jegyet. Az ellenőrök rendőrt akartak hívni a férfihez, aki ennek hallatán azonnal futásnak eredt.

A migráns őrült módjára rohant végig az állomás egyik tömött peronján. Menekülés közben keresztezte az útját egy vonatra váró idős nő, akit teljes erőből ellökött magtól. A 60 éves áldozat hanyatt esett, a sínek közé zuhant és elvesztette az eszméletét. Az ernyedt testét a bevándorlót üldöző két jegyellenőr emelte ki a pályaágról, ahol szerencsére épp nem érkezett vonat. A nőt kórházba szállították az eset után.

A nigériai férfit menekülés közben rendőrök tartóztatták fel az állomás bejáratnál, miután gyanússá vált nekik a viselkedése.

Mint utólag kiderült, az elkövető nem először került összetűzésbe a hatóságokkal: korábban több esetben vették már őrizetbe zsarolás vádjával. Jelenleg életveszélyt okozó testi sértés miatt folyik ellene vizsgálat.

A történekről szóló híradások sokkolták a német közvéleményt, ugyanis a mostani esetről többeknek egy másfél évvel ezelőtti gyilkosság jutott az eszébe. 2019. július 29-én egy eritreai migráns vonat elé lökött egy nyolcéves kisfiút és az édesanyját a frankfurti főpályaudvaron. Az éppen érkező szerelvény a gyermeket halálra gázolta, az édesanyja azonban még épp időben ki tudott mászni a peronra és megmenekült. Az afrikai férfi ezután megpróbált letaszítani egy harmadik embert is, akinek sikerült elhárítania a támadást. Az elkövető végül elmenekült a helyszínről, de többen utánamentek, és végül az állomás közelében elfogták.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?