KÜLFÖLD

Egy pakisztáni migráns a nyakánál fogva leláncolt, majd megpróbált megerőszakolni egy görög nőt

Az illegális bevándorlók alaposan ellátták munkával az athéni rendőrséget a hétvégén.

A görög rendőrség hajtóvadászatot indított egy illegális pakisztáni bevándorló ellen, aki a nyakánál fogva leláncolt, majd megpróbált megerőszakolni egy 54 éves görög nőt Athén Kaminia nevű kerületének egyik kávézójában szombat este - írja a Proto Thema görög hírportál.

54 éves áldozat a zárást követően, kicsivel este fél 10 után épp takarított a vendéglátóhelyen, amikor a fekete kapucnis pulcsit viselő migráns berontott a bejárati ajtón, majd egy vastag fémlánccal körbetekerte a nyakát, a földre szorította és elkezdte letépni róla a ruháit. A görög nőnek szerencsére volt annyi lélekjelenléte, hogy a földpárbaj közben felemelt és a támadója fejéhez vágott egy nehéz tárgyat, aki ettől annyira megszédült, hogy a hátára zuhant. A pillanatnyi egérutat kihasználva az áldozat felpattant és segítségért kiáltva kirohant az utcára. Miután a migráns látta, hogy nem jöttek be a számításai, fogta magát, kiszédelgett a kávézóból és eltűnt egy mellékutcában. A férfi jelenleg is szökésben van.

A görög rendőrség tájékoztatása szerint a bűncselekményt kiemelten kezelik, mivel félő, hogy a gyanúsított újra nemi erőszak elkövetésével fog próbálkozni. Az áldozat a vallomásában azt mondta, hogy szerinte a támadójának feltett szándéka volt, hogy megfojtsa és megerőszakolja.

A görög sajtóban csak „láncos erőszak” néven emlegetett bűncselekmény elkövetésével szinte egy időben egyébként a rendőrség őrizetbe vett egy másik pakisztáni migránst, aki a gyanú szerint egy embert halálra késelt, másik kettőt pedig brutálisan megvert egy athéni lakásban. Feltételezések szerint a letartóztatott bevándorló egy kábítószer-kereskedő és cigarettacsempész bűnbanda feje, aki egy rosszul sikerült ügylet után támadt rá az áldozatokra.

És ezeket olvastad már?