KÜLFÖLD

Egyenként 15 év börtönbüntetést kapott három egyiptomi kamasz

Egy egyiptomi bíróság egyenként 15 év börtönbüntetésre ítélt három kamaszfiút vasárnap, akik brutálisan meggyilkolták kortársukat, mert védelmébe vett egy általuk molesztált lányt.
  • Szerző: Ripost

A fiúk októberben több késszúrással halálosan megsebesítették a 17 éves Mahmúd el-Bannát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kiderült: azért követték el a szörnyű bűntényt a fiúk, mert Mahmúd a védelmébe vette a lányt, akit ők molesztáltak és bírálta magatartásukat a Facebookon. Egy negyedik vádlottat bűnrészesség miatt öt évre ítéltek. Ő volt az, aki motorkerékpárján a gyilkosság helyszínére szállította az elkövetőket. Az ítélet megfellebbezhető.

pixabay

Az ítéletet a Kairótól 75 kilométerre északra található Sebín el-Kom bíróságán hirdették ki. Az ügy legutóbbi tárgyalásán a rendőrség több mint húsz embert tartóztatott le, mert tüntettek a bíróság épülete előtt. Egyiptomban 2013-ban betiltották az utcai megmozdulásokat.

A gyilkosság megrázta az egyiptomi közvéleményt. A közösségi oldalakon dicsérték az áldozatot hősiességéért, és a lovagiasság mártírjának nevezték, miközben az elkövetők kivégzését követelték. Egyiptomban a kiskorúak legfeljebb 15 év börtönbüntetést kaphatnak bűncselekmény elkövetéséért, tehát ők a maximumot kapták.

Felmérések szerint a helyi nők többsége nem érzi magát biztonságban az utcákon. A zaklatás elterjedtsége ellenére csak kevesen fordulnak bírósághoz, mert tartanak a megbélyegzéstől.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?