KÜLFÖLD

El akarta hitetni a zsarukkal, hogy rosszul van, de nem tudta, hol a szíve

Egy, a müncheni repülőtéren várakozó utas lefotózta, amint éppen egy afrikai migránst próbál feltenni a repülőre három rendőr. A 21 éves bevándorló mindent bevetett, hogy ne tudják kitoloncolni, a zsaruk a hasukat fogták nevettükben.
  • Szerző: WM

Délelőtt 11 órakor gördült be egy zöld rendőrségi kisbusz a müncheni repülőtér kettes termináljához. Az autóban három civil ruhás rendőr, és egy kitoloncolásra váró elefántcsontparti migráns ült. Mivel a fiatal férfi egyszer már Olaszországban kérelmezett menekültstátuszt, ezért Németországban erre már nincs lehetősége. Az afrikai bevándorlót ezért akarták visszaküldeni Milánóba, hogy az ottani hatóságok döntsenek a sorsáról.

Az eljárás azonban meghiúsult, a migráns ugyanis mindent bevetett annak érdekében, hogy ne tudják feltenni a gépre.

Több szemtanú is azt állította a Bild című német napilapnak, hogy az illegális bevándorló kézzel-lábbal védekezett, majd a szívéhez kapva imitálta, hogy rosszul van. Az „előadást” végignéző utasok szerint a rendőrök nem alkalmaztak erőszakot, sőt nevetőgörcsben törtek ki, amikor a férfi a szívét nem a bal, hanem a jobboldalon kezdte fogdosni. A menetrend szerinti járat végül 15 perces késéssel, a férfi nélkül emelkedett a levegőbe. A müncheni rendőrség szakszervezetének vezetője szerint túl sok a hasonló eset, a rendőröknek gyakran potyára kell a repülőtérre menniük.

Jürgen Ascherl úgy véli, hogy javítana a helyzeten, ha csoportos kitoloncolásokat végeznének a hatóságok.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?