KÜLFÖLD

Elárverezik a véreskezű diktátor terepjáróját, így néz ki most a kocsi

Árverésre bocsájtják Ceausescu egykori terepjáróját. A kocsit Romániában gyártották, az ARO gyárban, ám a jármû egyáltalán nem volt olyan átlagos, mint a gyárból kigördült többi terepjáró. Ceausescu és felesége élete a fényûzésről szólt, így nem csoda, hogy a terepjáró is maga volt a guruló luxus.
  • Szerző: Ripost

Bárki licitálhat majd Nicolae Ceausescu terepjárójára – írja a maszol.ro. Az ARO 304-es terepjáró maga volt a guruló luxus, teljesen illeszkedett a véreskezű diktátor fényűző életmódjába.

A diktátor járműve több helyen is eltért az ARO gyárból kigördülő más terepjárókhoz képest. A nehéz terepjárót egy 2,5 literes benzinmotor hajtotta és a szériamodellekhez képest Ceausescu autójában csak a hátsó kerekek voltak hajtva. luxust nem csak a bőrkárpitozású beltér biztosította, hanem légkondicionáló is volt az autóban. Ez akkoriban nagyon ritka volt Romániában. A jármű teteje ráadásul nyitható volt, így a diktátor integethetett is a népnek egy-egy látogatás során.

A terepjárót most egy román üzletembertől foglalta le az adóhatóság és január 31-én bocsájtják árverés alá. Az alig 72 ezer kilométert futott járműnek 137 ezer lej, azaz alig 9 millió forint a kikiáltási ára.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?