KÜLFÖLD

Szívszorító: elhunyt a világ legidősebb összenőtt ikerpárja -videó

Világrekordot állítottak fel élni akarásukkal. A családjukra számíthattak egyedül egész életük során.
  • Szerző: Ripost

A világ legidősebb összenőtt ikrei 68 éves korukban vesztették életüket. Ronnie és Donnie július 4-én haltak meg, miután bekerültek szülővárosuk, az ohioi Dayton kórházába.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1951. október 28-án jött a világra Ronnie és Donnie. Az ikrek a szegycsontjuknál és a hasuknál voltak összenőve, így közös emésztőrendszerük volt. Világra jöttük után az első két évüket kórházban kellett tölteniük.

Eileen és Wesley Gaylon, a fivérek szülei megtagadták az orvosok számára, hogy megkíséreljék szétválasztani őket, mivel nem tudták garantálni, hogy mindketten túlélik.

A testvérpár később csatlakozott a King of the Sideeshow Ward Hall hírhedt karneváli turnéjához, hogy tudják segíteni szüleiket és az orvosi számlájukat ki tudják fizetni.

Egészen 1991-ig maradtak a társulattal, ahol idejük nagy részét saját kocsijukban töltötték tévénézéssel, míg a látogatók azért fizettek, hogy az ablakon keresztül megnézhessék őket.

Az ikrek sosem kaptak normális oktatást, egyik helyi iskola sem vállalta el őket. Sosem házasodtak meg, és egymásnak voltak mindig is a legjobb barátai.

2009-ben Ronnie szervezetében vérrögöket találtak, ami fivérét is megbetegítette, legyengítette.

2014-ben Ronni és Donnie Guinnes Világrekorder lett, akkor 62 életévükkel ők lettek a világ legidősebb sziámi ikerpárja, a kínai Chang és Eng Bunker testvérpár után.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?