KÜLFÖLD

Elkaszinózta a járványügyi támogatást egy baloldali képviselő Amerikában

Az őrizetbe vett demokrata párti politikus a választókörzetének szánt állami segélyeket költötte szerencsejátékra.

Csalás és sikkasztás vádjával a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) emberei őrizetbe vették Connecticut állam törvényhozásának egyik demokrata párti képviselőjét. A vádhatóság szerint Michael DiMassa visszaélt az állam által körzetének folyósított járványügyi támogatásokkal, és a pénz egy jelentős részét személyes kiadásokra, többek közt szerencsejátékra fordította – írja a Yahoo News amerikai hírportál.

DiMassa ellen szerdán emeltek vádat távirati csalás miatt. Ügyészségi dokumentumok alapján a baloldali politikus választói körzete 1,2 millió dollár állami segélyt kapott, melyet a helyben működő közvállalatok alkalmazottainak megtartására és egészségügyi fejlesztésekre kellett volna fordítania. A politikus azonban másként döntött, és a segély összegének körülbelül felét, 630 ezer dollárt (200 millió forint), átutalt egy általa létrehozott fantomcég (Compass Investment Group LLC) számlájára, ahonnét aztán felvette a pénzt.

Az FBI szerint a Compass Investment semmilyen tényleges szolgáltatást nem nyújtott, DiMassa pedig közel két tucat készpénzfelvételt hajtott végre a cég számlájáról 11 és 87 ezer dollár közötti értékben. A pénz nagy részét aztán a Connecticut államban található Mohegan Sun kaszinóban verte el.

Michael DiMassa demokrata párti képviselőt 630 ezer dollár elsikkasztásával vádolják.

Első bírósági meghallgatásán DiMassa azt mondta, hogy jelenleg „orvosi kezelés alatt áll” a szerencsejátékkal kapcsolatos problémái miatt.

Letartóztatása után a képviselőt azonnal eltávolították a törvényhozás összes bizottságából. Matt Ritter, a connecticuti képviselőház elnöke és a demokrata párt frakciójának vezetője ezt egy rövid közleményében azzal indokolta, hogy „aggodalmak” merültek fel a kollégája megbízhatóságával kapcsolatban az őrizetbe vétele miatt.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?