KÜLFÖLD

Elképesztő baki: Rendőr bújtatta el a gyilkos terroristát!

A szolgálaton kívüli egyenruhásnak fogalma sem volt róla, hogy a menekülő férfi egyike az izraeli merénylőknek, ezért megesett rajta a szíve!
címkék:
  • Szerző: Doris

Négy halálos áldozatot és további hat sérültet követelt az támadás, melyet két fekete ruhás férfi hajtott végre szerdán egy tel-avivi kávézóban. A helyi lapok azt közölték, hogy egy négyéves kislány is meghalt a helyszínen.

Most kiderült, az egyik merénylőnek épp egy rendőr segített elrejtőzni, igaz, akaratán kívül! Az egyenruhás épp szolgálton kívül volt, amikor riasztották. Amint elindult, hogy csatlakozzon az elkövetők utáni hajtóvadászathoz, egy sokkos állapotban lévő, menekülő fiatalemberbe botlott, aki csak annyit tudott mondani, hogy "Vizet, vizet"!

Az egyik helyi újság szerint a segítőkész rendőr ekkor gyanútlanul bevitte otthonába, leültette, és családjára bízta a férfi ellátását, ő pedig fogta pisztolyát, és a támadók üldözésére sietett.

Ám amikor a biztonságiakkal együtt elfogta a Szaróna negyedben lövöldöző egyik terroristát, észrevette, hogy szokatlanul elegánsan van felöltözve - fekete öltönyben, fehér ingben, nyakkendőben -, mint a hazavitt ismeretlen fiatalember.

 A meglőtt merénylőt látva a rendőr rögtön rájött, hogy egy másik menekülő terroristát vitt haza lakásába, ahol felesége és annak szülei voltak. Ekkor saját elmondása szerint "mint egy rakéta", azonnal hazarohant, és útközben riasztott két másik rendőrt, akiktől segítséget kért. Szinte betört saját otthonába, ahol családja körében megtalálta, majd azonnal megbilincselte a nappaliban a heverőn ülő riadt, és még mindig egész testében remegő 21 éves palesztin terroristát.

A merényletről azóta egy megrázó videó is napvilágot látott.

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?