KÜLFÖLD

Elképesztő pusztítást végeztek a migránsok, 5 ezer olajfát vágtak ki Leszbosz szigetén!

Szívbemarkoló és elkeserítő látvány az a természetpusztítás, amit az illegális bevándorlók napok alatt véghezvittek.

Az Égei-tenger keleti medencéjében található Leszbosz szigetén körülbelül 5000 olajfát vágtak ki az illegális migránsok – írja a Greek City Times című angol nyelvű hírportál.

Az elképesztő pusztításról, amit az illegális a bevándorlók végeztek, több fénykép is megjelent a nagy közösségi oldalakon. A fotókon jól látszik, hogy migránsok helyi gazdák olajfa-ültetvényeit tették a földdel egyenlővé. Az olajfák nagyjából 65-80 év alatt érik el a stabil hozamot, ami azt jelenti, hogy a pusztítás egy óriási csapás a helyi gazdaság számára.

A károkat elszenvedő földművesek valószínűleg más haszonnövények termesztérésre fognak átállni a túlélés érdekében – főleg ebben a nehéz gazdasági helyzetben, mivel majdnem egy évszázad alatt válnak csak termékennyé az olajfa csemeték.

A szebb napokat is megélt görög szigeten található Mória nevű befogadóközpont mintegy 25 ezer lakója vélhetően eltüzelte, vagy fegyvert faragott magának a kivágott olajfákból. Az utóbbira bizonyíték egy napokban megjelent videó, amin az látható, ahogy koronavírus-járvány miatt lezárt táborban két afgán banda ismeretlen okok miatt egymásnak esik. A tűéles felvételen pontosan kivehető, hogy a migránsok hatalmas husángokkal a kezükben csapnak össze, melyeket nagy valószínűséggel a kivágott fákból hasogattak maguknak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?