KÜLFÖLD

Elképesztően trükkös módon menekültek meg a vadnyulak az árvíz elől

Csak mondja valaki, hogy a nyulak buta állatok! Még a videózó idős gazda is csak ámult, milyen trükköt eszeltek ki a vadnyulak, hogy megmeneküljenek az árvíz elől Új-Zélandon.
  • Szerző: Ripost

Kreatív megoldást találtak a vadnyulak, hogy megmeneküljenek az árvíz előtt.

Új-Zélandon három nyúl úgy döntött, a birkák hátán próbálnak menekülni szorult helyzetükből, az árvíz elől. Egy helyi férfi örökítette meg a mulatságos jelenetet, és tette fel a Facebookra. Ferg Horne már 50 éve foglalkozik mezőgazdasággal, de ilyet még sosem látott.

A történetet is részletesen megosztotta: a hét végén a zuhogó esőben menedékhelyre akarta terelni külföldön lévő szomszédja mintegy 40 birkáját, amikor a távolból fekete formákra figyelt fel. Nem tudta, mit gondoljon, először arra gondolt, hogy a térségben pusztító heves vihar romjait látja, a viharos esőzések miatt Horne-nak magának is el kellett hagynia otthonát.

 

 

Amikor közel ért, akkor látta, hogy az egyik birka hátára két vadnyúl, egy másikéra pedig egy harmadik kuporodott fel. Először alig hitt a szemének. Fotókat akart készíteni, és észre sem vette, de véletlenül egy rövid videót csinált. Azon látszik, hogy a birkák összebújva állnak a farm egy magasabban fekvő részén mintegy 8 centiméteres vízben. A vadnyulak ugyan bőrig áztak, de összekuporodva, nyugodtan ültek a birkák hátán.

Az új-zélandi gazdák a vadnyulakat kártevőként tartják számon és ha látnak egyet, rögtön lelövik, de most bizonyosan megmenekülnek, mert a gazda megkegyelmezett neki.

"Olyan ötletességet mutattak, ami miatt, úgy gondoltam, hogy megérdemlik, hogy éljenek" - mondta a gazda, aki a farm egy szárazabb részére terelte az állatokat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?