KÜLFÖLD

Elrejtették a migráns dílereket Berlinben egy hivatalos látogatás idejére

A németországi Tübingen polgármesterét meghívták Berlinbe, hogy nézze meg saját szemével, nem is olyan rossz a helyzet, mint ahogy ő azt korábban állította. A főváros legveszélyesebbnek tartott parkjából elküldték a drogdílereket, akik 20 perccel később már megint kuncsaftokat kerestek.
  • Szerző: WM

Tübingen zöldpárti politikusa korábban egy interjú során úgy fogalmazott, hogy sokat jár Berlinbe, például a lányával is rendszeresen látogatják a fővárosi állatkertet. Boris Palmer azonban hozzátette:

Az utazás előtt mindig figyelmeztetnem kell magamat, hogy most elhagyom Németország működő részét.

Ezzel arra utalt a polgármester, hogy Berlinben a déli tartományban található Tübingenhez képest jelentős problémák vannak sok szempontból. Palmer kijelentése nem maradt visszhang nélkül, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) nevű párt berlini vezetője úgy döntött, hogy meghívja kollégáját, hogy körbe vezesse őt a fővárosban, és bebizonyítsa, hogy nem is annyira rossz a helyzet. A sváb település első embere szívesen vette a meghívást, és a héten el is látogatott Berlinbe.

sőt, a CDU vezetőjével még a legproblémásabbnak számító Görlitzer parkba is körülnéztek, ahol csodák csodájára most teljes béke honolt, bűnözésnek nyoma sem volt, de lényegében emberek sem voltak a parkban.

Mint később kiderült, majd’ egy tucat rendőrautót vezényletek a látogatás előtt a parkba, ami elriasztotta a drogdílereket, de amikor a polgármester és a vendéglátója távoztak, alig telt el 20 perc, és a közteret ismét ellepték a kétes foglalkozású emberek.

Amikor Boris Palmert felhívták újságírók, és megkérdezték, hogy mit szól a történtekhez, nevetve megjegyezte: ha ez valóban így történt, akkor a látogatásomnak több jó hatása volt, mint arra előzetesen számítottam.  

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?