KÜLFÖLD

Epilepsziás roham miatt életét vesztette az újszülött kisfiú és édesanyja

Nem figyeltek eléggé a beteg édesanyára a kórházban, ezért következhetett be a borzalmas tragédia. A kisfiút megmenthették volna, ha nem késlekednek.
  • Szerző: Ripost

Egy újszülött kisfiú és édesanyja egyszerre vesztették életüket egy kórház szülészeti osztályán. A szívfacsaró tragédia akkor következett be, amikor szoptatás közben a nőnek epilepsziás rohama lett és az ágyra borult…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Több óra hosszat feküdtek így, mire valaki rájuk talált, de akkor már mindkettőjük számára túl késő volt.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A négynapos kisfiút megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Mivel Darragh normális, jól fejlett és jól táplált baba volt, az életét megmenthették volna, ha négy percen belül rátájuk találnak.

Az orvosi vizsgálatok megerősítették, hogy Darragh akut légzési elégtelenségben halt meg, ami fulladás és többszervi elégtelenség következménye volt.

Dr. Murphy részvétét fejezte ki Marie özvegyének, Kieran Downey-nak, és hozzátette, hogy Darragh nem tért magához, így nem is szenvedett.

Marie-nál, akinek két másik gyermeke is született, 2010-ben diagnosztizálták az epilepsziát, és az előző két terhessége alatt is többször volt rohama. Mindhárom terhessége alatt ugyanaz a szülész-nőgyógyász szakorvos kezelte. Dr. O'Donoghuenak ugyanis volt tapasztalata epilepsziás terhes nőkkel. Ám ez sem bizonyult elégnek a tragédia megelőzéséhez.

Az orvos szerint az édesanya esetében a stressz és a fáradtság a rohamok előidézője volt. A szoptatás pedig pont ezt a két hatást válthatta ki nála – írja a Daily Mail.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?