KÜLFÖLD

Éppen felfektették a szülőágyra az kismamát, amikor megtörtént a bejrúti robbanás

Emma Khnaisser végül a katasztrófa kellős közepén, az orvosok mobiljának fényénél hozta világra a kisfiát.
  • Szerző: Doris

Emma férje épp videóra vette a boldog pillanatot, amint a feleségét betolják a szülőszobába, amikor hatalmas robbanás rázta meg Bejrútot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bejrút, 2020. augusztus 4.
A Twitter internetes közösségi portál @tayyaraoun1 azonosítójú felhasználója által mobiltelefonnal készített kép a bejrúti kikötõben bekövetkezett robbanás pillanatáról 2020. augusztus 4-én. A jelentések szerint a detonáció következtében épületek rongálódtak meg, ablakok törtek be és mennyezetek szakadtak le. Sérültek tucatjait kellett kórházba vinni. A robbanásnak legalább tíz halottja és több száz sebesültje van.
MTI/EPA/@tayyaraoun1

A lökéshullám olyan erejű volt, hogy a szülőszoba berendezése lényegében megsemmisült. Ami ezután történt, az tulajdonképpen filmbe illő. A kórház ablakai betörtek, mindenhonnan hullottak a törmelékek. Emmának óriási szerencséje volt, hogy könnyebb sérülésekkel megúszta. Hős férje berontott a szülőszobába, majd áttolta vajúdó feleségét egy másik helyiségbe, ami biztonságosabbnak tűnt – írja a CNN.

Ám mivel az áram is elment az épületben, a kismama fájdalomcsillapítás nélkül, az orvosok és a szülésznők mobiltelefonjainak fényében szülte meg a kis George-ot.

De a megpróbáltatásoknak ezután sem lett vége. Emma férje megtudta, hogy az édesanyja súlyosan megsérült a robbanásban, a feleségét pedig át kellett szállítani egy másik kórházba.

A család a hétvégét szerencsére már otthon töltötte, Edmond Khnaisser anyja pedig, bár még kórházban ápolják, kikerült az intenzív osztályról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?