KÜLFÖLD

Európa legnagyobb bankjánál zárolják az ügyfelek számláit, ha nem viselnek maszkot

A HSBC vezetősége megunta, hogy az ügyfeleik egy része megtagadja az orrot és szájat eltakaró arcmaszk viselését a fiókjaikban.
címkék:

Európa legnagyobb bankja, a londoni székhelyű HSBC közölte, hogy határozatlan időre zárolják a számláikat, vagy rosszabb esetben szerződést bontanak azokkal az ügyfeleikkel, akik nem viselnek arcmaszkot a brit fiókjaikban - írja a Financial News pénzügyi szakportál.

„Sajnos néhány ember nem védi önmagát, a munkatársainkat és az ügyfeleinket azzal, hogy nem viselnek maszkot a fiókjainkban. Kollégáink tiszteletet érdemelnek. Mindenki gondolja át, hogy tényleg meg kell-e látogatnia a fiókjaink valamelyikét, vagy digitálisan, az otthona biztonságából is elintézheti-e a banki tevékenységét. Ha mindenképp meg kell látogatnia minket, kérjük, viseljen arcmaszkot, és tartson biztonságos távolságot másoktól. Ha bárki veszélyezteti az ügyfeleink vagy kollégáink egészségét, akkor fenntartjuk a jogot, hogy zároljuk a számlájukat„

- fogalmazott a sajtónak Jackie Uhi, a HSBC brit bankfiók-hálózatának igazgatója, aki mindenkit arra kért, hogy tartsák be a hatályos egészségügyi korlátozó intézkedések és előírásokat.

A bank azután döntött a radikális intézkedésről, hogy az Egyesült Királyságban elrendelték a harmadik országos szintű lezárást a koronavírus-fertőzöttek számának folyamatos növekedése miatt.

Január 12-én Priti Patel brit belügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy a rendőrség a lehető legkeményebben fog fellépni a korlátozásokat megszegő emberekkel szemben. A tárcavezető politikus tájékoztatása szerint a rendfenetartó szervek a járvány kezdete óta közel 45 ezer esetben bűntettek Covid-szabálysértőket.

A HSBC-hez hasonló intézkedésekről döntöttek egyébként a Nagy Britanniában működő kiskereskedelmi üzletláncok többsége is. Az Aldi például bejelentette, hogy előzetes felszólítás nélkül kitiltják az üzleteikből azokat a vásárlókat, akik nem megfelelően, vagy egyáltalán nem viselnek maszkot.

címkék:
És ezeket olvastad már?