KÜLFÖLD

Eventim: csak oltási igazolvánnyal rendelkezőket engedünk be a koncertjeinkre

Nagyon úgy tűnik, hogy akik beoltatják magukat koronavírus ellen, azok gyorsabban térhetnek majd vissza a régi, jól megszokott életükhöz. Az egyik legnagyobb koncertszervező cég már be is jelentette, hogy a jövőben csak azokat engedik be a rendezvényeikre, akik rendelkeznek oltási igazolványokkal.
  • Szerző: WM

A hazánkban is jelenlévő Eventim nevű rendezvényszervező cég német vezetője arról beszélt egy német hetilapnak, hogy arra készülnek, hogy a jövőben csak akkor engednek be valakit az általuk szervezett koncertekre, ha rendelkeznek oltási bizonyítvánnyal. Klaus-Peter Schulenberg szerint ez természetesen csak akkor valósítható meg, ha elegendő vakcina áll rendelkezésre ahhoz, hogy mindenki beoltassa magát, aki szeretné.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Klaus-Peter Schulenberg
Fotó: afp

Magyarul: hiába van valakinek jegye egy Eventim-eseményre, oltási igazolvány nélkül feltehetően nem engedik majd be.

Schulenberg azt is elárulta, hogy a technikai rendszereiket ezen elvek alapján fejlesztették tovább, és olyan leolvasó rendszereket telepítenek hamarosan, amelyek az oltási igazolások hitelességét és érvényességét is felismerik – írja a Bild.

Minél hamarabb oltatják be magukat az emberek, annál hamarabb tudunk majd ismét rendezvényeket szervezni

- nyilatkozta Schulenberg. Az ügy érdekessége, hogy egy pár nappal korábbi interjúban Angela Merkel német kancellár elutasította azt, hogy különleges jogokat biztosítsanak azoknak, akik beoltották magukat. A politikus szerint ezen csak azután lehetne elkezdeni gondolkodni, ha biztosan lehet tudni, hogy a beoltottak nem fertőznek. Ebben az esetben is azonban még tisztázni kell, hogy az egyes oltások mennyi ideig adnak védettséget.

A kereste az Eventim hazai képviseletét, de egyelőre nem kaptunk választ arra vonatkozóan, hogy itthon is hasonló szigorításokat tervez-e a cég. Amint megkapjuk a választ, azonnal frissíteni fogjuk cikkünket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?