KÜLFÖLD

Extra pénz jár a börtönökben elkülönített dzsihádistáknak

Egy belga bíróság arra kötelezte az államot, hogy fizessen nekik egy jelképes összeget, mert a börtönökben sérülnek a fogvatartási jogaik.
  • Szerző: SZM

Terroristákat toborzó dzsihádista hálózatra csaptak le a hatóságok spanyol börtönökben tavaly ősszel. A csoport 25 tagját azonosították, akik 17 különböző büntetés-végrehajtási intézetben töltik  büntetésüket. Ez csupán egy hír a számtalan közül, amely mind arról szól, hogy Európa börtöneiben szorgalmas “beszervező munka” folyik. Éppen ezért ahol lehet, a lebukott harcosokat elkülönítik a többiektől.

Ezért vezették be a “D-radex” néven ismert szekciókat a belga börtönökben is, az olyan radikális muszlimok számára, akik másokat toboroztak és radikalizáltak.

Ezek egyfajta “börtön a börtönben” részek, amelyben még szigorúbban korlátozzák a telefonhasználatot, a sétát és a beszélgetéseket és ahol különleges egyéni biztonsági rendszer működik.

Belgium nem az egyetlen, amely így védekezik. 2017-ben Nagy-Britanniában, Durham közelében is létrehoztak egy „börtön a börtönben” részleget, hogy kizárják a veszélyes foglyok találkozását másokkal.

Csakhogy, ki tudja milyen szervezet fellépésének köszönhetően, most bíróság elé került ez a megoldás. A napokban Belgium egyik bírósága arra kényszerítette a belga államot, hogy az Ittre és Hasselt börtönökben fizessen az iszlám radikálisoknak napi egy eurót, ezzel
kompenzálva őket a többi fogvatartottól való elkülönítésért.

Forrás: Breibart

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?