KÜLFÖLD

Ez az év tévedése: világhírű lett a bemondó egy véletlen üzenet miatt

A férfi ártatlan tévedése után még szimpátiatüntetést is tartottak neki a kollégák.
  • Szerző: Ripost

Nick Vasos a kansasi Fox4 hírcsatornánál dolgozik bemondóként. Eddig csak a helyi nézők ismerték. Pár napja azonban már világszerte tudnak a létezéséről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hírolvasó nemrégiben szájsebészeti műtéten esett át. Az operáció után hét órán át koplalnia kellett, még vizet sem ihatott. Egyre jobban szédült, ezért úgy döntött, ír a főnökének, hogy betegszabadságot szeretne kivenni. Először sms-t küldött, de mivel nem kapott választ, e-mailt írt.

A levelet viszont véletlenül rossz címre küldte el: az üzenet a cég valamennyi alkalmazottjának postafiókjában landolt. Ehhez tudni kell, hogy a Nexstar vállalathoz több mint 200 tévécsatorna tartozik, tehát Nick Vasos egyszerre több ezer embernek írta meg, hogy sajnos rosszul érzi magát, ezért szabadságot kell kérnie aznapra.

A céghez tartozó legkülönbözőbb csatornák dolgozói egyből válaszolgatni kezdtek Nicknek (természetesen mindenkinek elküldve az e-mailt), az Egyesült Államok számos pontján dolgozó médiamunkások egyesével – ismeretlenül is – jobbulást kívántak a bemondónak.

A Twitteren megjelentek a #NickBeteg, a #MentsükmegNicket, az #ImádkozzNickért és hasonló címkével ellátott bejegyzések. A munkahelyéről hiányzó Nicknek egy kis oltárt készítettek a kollégák, a kegyhelyet bemutató fotók is azonnal ellepték az internetet. Sőt, a munkatársak kisebb szimpátiatüntetést is tartottak neki.

A médiacéghez tartozó egyik csatorna máris meghívta Nicket Las Vegasba, hogy meséljen a nézőknek a betegszabadságáról, amiről most már az egész világ tud. Vasos válaszolt: eleget tesz a meghívásnak.

November 23-án hétfőn Nick Vasos újra megjelent a munkahelyén – írja a The New York Times.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?