KÜLFÖLD

Ez durva! Bevezetnék a kötelező fogamzásgátlást Belgiumban?!

Ez egyelőre csak felvetés, de sok politikus támogatja. Egyesek szerint ez az út elvezethet a kötelező abortuszhoz is.
  • Szerző: SZM

“Meg kell akadályozni, hogy egyes személyek gyermeket vállaljanak, legalább egy ideig”- nyilatkozta a flamand Szocialista Párt-Mások (Socialistische Partij – Anders) vezetője, John Crombez.

Ezt azzal indokolta, hogy így megóvnák a gyermekeket attól, hogy nehéz körülmények között nőjenek fel...

 

Arra a kérdésre, hogy a keresztény társadalomban mégis, hogyan lehetséges ilyet bevezetni, Crombez is kérdéssel válaszolt:

“Hát nem megengedett manapság az abortusz és az eutanázia is?”

Crombreznek még támogatói is vannak. Sarah Smeyers liberális-konzervatív politikus már korábban előterjesztette a kötelező fogamzásgátlást a szegény családok esetében, ám akkor a szocialisták leszavazták azt. Smeyers párttársa, Valerie Van Peel szintén üdvözölte Combrez indítványát. Az Új Flamand Szövetség (flamand
kormánypárt) politikusa szerint túl sokáig volt tabu ez a téma.
Van Peel a gyermekmolesztálásért elítélt bűnözők esetében a börtönbüntetés enyhítésére is alkalmazná a kötelező fogamzásgátlást. 

Bieke Verlinden, Crombez párttársa ugyanakkor ellenzi a javaslatot, amely szerinte utat nyithat a kötelező abortusz bevezetéséhez.
A hír kapcsán az olasz katolikus portál, a Nuova Bussola Quotidiana arra hívja fel a figyelmet, hogy a művi megtermékenyítés, béranyaság, abortusz és eutanázia vagy épp az ivarsejtek szelekciójának legalizálásával voltaképpen az eugenika korában
élünk. Erre már Ferenc pápa is utalt egy tavaly nyári beszédében, amikor kijelentette: “A múlt században az egész világ megbotránkozott a nácik tettei miatt, amellyel tiszta fajt akartak létrehozni. Ma ugyanezt tesszük, csak fehér kesztyűkkel…”

Forrás: S4C.news

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?