KÜLFÖLD

Ez lehetett az eperjesi tragédia oka

A statikusok első vizsgálatai szerint a toronyház felső, robbanás által megrongált emeleteit le kell bontani, míg az alsó emeleteknél ezt mérlegelni kellene.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A tűzoltók szombaton átvizsgálták a 12 emeletes épületet, amelynek felső hat emeletét és a lépcsőházát a nagy erejű gázrobbanás és az azt követő több órás tűz teljesen tönkretette.

Hét holttestet már megtaláltak, egy személy holléte továbbra is ismeretlen. A mentőszolgálat vasárnap speciálisan kiképzett kutyával átvizsgálta a romokat, de nem találta az eltűnt személyt.

„Senkit nem találtunk az épület felső részein” – közölte a szolgálat illetékese.
Az információk szerint az eltűnt személy egy 12. emeleten lakó nő lehet.

Vladimír Tomek, a válságstáb szóvivője szerint a város szakértői tanulmányt készíttet a tömbházról, és sorsáról ennek alapján fognak dönteni.

A robbanás oka egyelőre ismeretlen. A tűzoltók azt gyanítják, hogy a gázvezeték cseréje következtében kiszivárgott gáz gyűlhetett össze a ház felső részében, amely azután felrobbant.

Ján Goliás, az eperjesi tűzoltók szóvivője újságíróknak elmondta: a tűzoltók már 2017-ben ellenezték a ház átépítését, mert szerintük több biztonsági előírást nem tartottak be. Szerinte ennek tudható be például, hogy leomlott a lépcsőház nagy része, ami nagyon nehezítette a mentési munkálatokat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?