KÜLFÖLD

Ezen a nyaralóhelyen robbant a koronavírus-bomba

Több mint hatszáz spanyol diák kapta el a covid fertőzést a közkedvelt nyaralóhelyen. Legalább ezer diák került karanténba. Mallorca kormányzata nem örül a hírnek, hiszen a turizmus láthatja ennek kárát.
  • Szerző: Ripost

Mallorca bajban: a hatóságok vizsgálatot indítottak, miután több mint hatszáz, a szigeten vakációzó spanyol diákot fertőzött meg a covid.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mallorca rendkívül felkapott nyaralóhely, elsősorban a bulizni vágyó fiatalok járnak ide. Most a covid behúzta a kéziféket.

Összesen legalább ezer diáknak kell karanténba vonulnia az után, hogy a helyi hatóságok föltárták a kisebb járványgócot. Egyelőre senkinek sincsenek súlyos tünetei.

Palma de Mallorca, Spain, 17 June 2021 EPA/CATI CLADERA

A diákok, akik a vizsgaidőszak végén tömegesem ruccantak át Spanyolország különféle vidékeiről Mallorcára, többek között részt vettek egy bikaviadal-arénában tartott koncerten, megfordultak több bulihajón és szállodában. A hatóságok vizsgálják, hogy a felsorolt helyszínek mindegyike betartotta-e a járványügyi előírásokat.

Egyébként a spanyol hatóságok éppen az elmúlt hétvégén oldották fel a szabadtéri maszkviselési kötelezettséget, a brit kormány döntése értelmében pedig június 30-tól Mallorca átkerülne a „zöld” országok közé, ami lehet, hogy ezek után megváltozik és mégsem kap zöld lámpát az ország.

A britek számára az intézkedés azért lenne kedvező, mert nagyon népszerű körükben a Baleár-szigetek, így ha onnan hazatérnek, nem kell karanténba vonulniuk.

Idén magyarok nem nagyon készülnek ide, legalábbis az Europ Assistance Magyarország előrejelzései szerint. A szervezet felmérése azt mutatja, hogy idén a külföldre utazók számára elsősorban Horvátország, Görögország, Szlovénia és Ausztria célpont.

Arról már a is írt korábban, hogy a legtöbben valószínűleg belföldön, azon belül is a Balatonnál fognak nyaralni idén, hiszen sokan még óvatosak a lecsengő harmadik hullám után, arról nem beszélve, hogy a magyar tenger egyre több pihenni vágyót vonz.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?