KÜLFÖLD

„Halálomig az ellenállására gondolok majd” – mondta a Facebookon megzsarolt fiú anyja

Megdöbbentő lépésre szánta el magát a Facebookon megzsarolt 15 éves kamasz, akit intim fotókkal próbáltak kellemetlen helyzetbe hozni.
  • Szerző: Ripost

Szörnyű tragédiába torkollt egy 15 éves fiú hétköznapinak indult beszélgetése a közösségi médiában, melynek vége Facebook zsarolás lett. Riley Basford a közösségi oldalon kezdett el beszélgetni egy ismeretlen személlyel, aki végül intim fotókat kért tőle, majd a saját képeivel akart tőle pénzt kicsalni. A New York államban élő Rileyt azonban hiába bombázták, ő inkább a halált válaszotta – írja a Daily Star.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendőrségi jelentés szerint a szokványos mederből indulóa beszélgetés végül odáig fajult, hogy az ismeretlen zsaroló aktfotókat kért, amit Riley el is küldtött. Az ismeretlen elkövető ezután fenyegetni kezdte a tinédzsert: ha nem fizet neki 3500 dollárt (1 millió forint, akkor az intim fotókat megosztja a családjával, a barátaival és mindenki mással a közösségi médiában.

Rileyt megállás nélkül bombázta a zaklatója, de hiába zsarolta: a nem fizetett, inkább odahaza önkezével vetett véget az életének.

A fiú családja a tragédiával végződött Facebook zsarolás után elhatározta, hogy kiáll a nyilvánosság elé és felhívja a figyelmet a közösségi média valós veszélyeire.

„Azt akarom, hogy mindenki tudja, nincs biztonságos közösségi média” – nyilatkozta a brit napilapnak Mrs. Basford, aki hozzátette: haláláig emlékezni fog fia ellenállására.

Ha támogatásra van szüksége, vagy egy ismerőse szorul segítségre, hívja az éjjel-nappal elérhető ingyenes segélyvonalat: 116-123.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?