KÜLFÖLD

Fallal kerítenek el egy migránstábort Németországban

A négy méter magas és száz méter hosszú kőfal a migránsok miatt épül.
címkék:
  • Szerző: WM

A müncheni önkormányzat tervei szerint 2017 év elejétől 160 fiatalkorú migráns költözne be abba a menekültotthonba, amely egy kertvárosi lakónegyed közvetlen közelében épül. Az intézmény mellett lakók azonban ezt már az ötlet megszületése óta ellenzik. Heten úgy döntöttek, hogy jogi útra terelik az ügyet, ezért két és fél évvel ezelőtt feljelentést tettek a rendőrségen.

A hosszas jogi procedúra végül egyezséggel zárult: a menekültotthon felépül, de azt fallal kerítik el az ott lakóktól. Az egyik feljelentő elmondta: 

Nem az intézmény ellen van kifogásunk, hiszen mi is tisztában vagyunk azzal, hogy a városnak valahol el kell helyeznie a migránsokat.

Számukra sokkal inkább az a zaj jelent gondot, ami a 160 fiatalkorú beköltözésével és ott lakásával jár majd. Vannak olyanok is, akik viszont a fallal nem értenek egyet, szerintük az ugyanis kirekesztő, és hátráltatja a fiatalok beilleszkedését a német társadalomba.

Mások szerint pedig félelmet kelthet az országba érkező fiatalokban a négy méter magas, majd’ száz méter hosszú kőfal. A Bildnek elmondták az illetékesek:

"Azért kellett ilyen magas falat építeni, hogy azon ne lehessen átmászni, valamint labdát átrúgni."

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?