KÜLFÖLD

Felesége szeme láttára verték félholtra a férfit a vasútállomáson

A németországi Neu-Anspach nevű település vasútállomásán verték össze a férfit. Az életveszélyes sérülésekkel kórházba szállított áldozat bűne annyi volt, hogy nem akart kezet fogni a bevándorlókkal.
  • Szerző: WM

A frankfurti bíróságon kezdődött el a pere annak a három vádlottnak, akik tavaly novemberben egy vasútállomáson vertek félholtra egy férfit. A vádlottak padján ül egy 24 éves szíriai, egy 23 éves afgán bevándorló, valamint egy 18 éves német útlevéllel rendelkező fiatal. Az ügyészség szerint a bandába verődött három feltételezett elkövető a vasútállomáson leszólította a házaspárt, a férfival pedig kezet akartak fogni, de ő ezt megtagadta. Erre a szíriai migráns egy pisztolyt kapott elő, és a férj fejéhez tartotta, közölve, hogy most megöli.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Getty Images

Közben egy késsel négyszer hátba szúrták az áldozatot, a 18 éves vádlott lefogta a férfit, az afgán migráns pedig ezt kihasználva, teljes erővel fejbe rúgta.

Az áldozat neje sokkos állapotba került, azt állítja, hogy a mai napig rémálmai vannak a történtek miatt. Az összevert és megszurkált férfi nem tudott jelen lenni a tárgyalás első napján, a feleség azonban egyértelműen felismerte a támadókat. A három feltételezett elkövető közül a szíriai menedékkérőt emberölési kísérlettel, a másik két társát pedig súlyos testi sértéssel vádolják. A tárgyalás októberben folytatódik.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?