KÜLFÖLD

Felfoghatatlan fájdalom: élete legszebb ajándékát, a kislányát veszítette el az anya egy részeg sofőr miatt

Az asszony már épp szülés előtt állt, ám a részeg sofőr elgázolta.
  • Szerző: Ripost

Egy 2019 végén történt baleset ügyében tartottak bírósági tárgyalást a napokban Leicesterben. A jelenlevők rendkívül szomorú pillanatok szem- és fültanúi lehettek.

2019. december 2-án egy Gary Marston nevű férfi 8 vodka után beült a céges furgonjába, és elindult. 72 kilométer/órás sebességgel haladt egy olyan útszakaszon, ahol 50 kilométer/óra lett volna a megengedett.

Kisbaba 02

Fotó: Pixabay.com

Hátulról nekihajtott a kerékpárúton szabályosan közlekedő biciklisnek, aki ettől a földre esett. Marston segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről (majd otthon további italokat fogyasztott és kokaint is vett magához).

Az elütött kerékpáros állapotos volt – a magzat, akinek karácsony környékén kellett volna megszületnie, két nappal később meghalt.

A Sun szerint a bírósági tárgyaláson a biciklista felolvasta azt a naplóbejegyzést, amit a baleset előtti napon írt, azaz 2019. december 1-jén:

Annyira boldog vagyok. Szuper hét volt és fantasztikus hétvége. Annyira izgulok. Hamarosan itt a karácsony, és érkezik minden idők legszebb ajándéka – a kisbabánk. Olyan régóta várok erre, és folyamatosan mosolygok. Úgy érzem, a világ tetején vagyok.

A nő ezek után azt mondta, hogy most igazából a kislányuk első születésnapjára kellene készülődniük, ehelyett csak álmodozhatnak arról, hogy vajon mit csinálna ilyen idősen a baba. Mászna még vagy már tudna járni? Mosolyogna a szülinapi tortájára?

A biciklista a baleset óta folyamatosan fájdalmat érez, munkaképtelen, és nem mer kocsik közé menni.

Gary Marstont 18 hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság, emellett hat évre eltiltották a vezetéstől.

Korábbi közlekedési szabálysértések miatt 2019-ben már csaknem bevonták a jogosítványát, de meggyőzte a bíróságot, hogy továbbra is vezethessen, mondván, az autóhasználattól való eltiltás rendkívüli nehézséget okozna számára vállalkozásának működtetésében.

(via)

És ezeket olvastad már?