KÜLFÖLD

„Féltem, de nem akartam, hogy a húgom meghaljon„ – 7 éves kisfiú mentette ki a lángok közül testvérét

Mindössze hétéves az a fiú, aki vakmerő bátorsággal megmentette testvérét.
  • Szerző: Ripost

Igazi hősként ünnepelték a hétéves Eli Davidsont, aki kimentette 22 hónapos testvérét a pusztító lángok karmaiból az amerikai Tennessee államban, New Tazewellben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az édesanya, Nicole Davidson az éjszaka közepén ébredt fel arra, hogy óriási a füst. Férjével, Chris-szel mindketten tűzoltóként dolgoztak korábban, így nem estek pánikba.

„Chris megragadta a tűzoltó készüléket, és igyekezett időt szerezni, hogy a gyerekeket kimentsük. Mivel a fiúk voltak a legközelebb a tűzhöz, ezért először hozzájuk mentünk„ – elevenítette fel a történteket Nicole. Mint mondja, a nappaliban az óriási lángok megakadályozták, hogy elérjék a hálószobát, ahol 22 hónapos kislányuk aludt. Miután a szülők és két fiuk biztonságosan kijutottak az épületből, az apa az ablakon keresztül egy nagy lendülettel beemelte Elit, hogy be tudjon menni a kislány szobájába.

„Apa betörte az ablakot, és kétszer is azt mondta, nem tud bejutni. Ekkor mondtam, hogy megyek én. Féltem, de nem akartam, hogy a húgom meghaljon” – mesélte Eli a Daily Starnak. A fiú könnyedén bejutott a szobába, a kiságyból pedig kivette a gyermeket, majd átnyújtotta apjának az ablakon keresztül.

Bár a tűzben senki sem sérült meg végül, a ház teljesen leégett. Most egy családtagnál húzzák meg magukat, amíg nincs más lehetőségük. A tűz oka egyelőre még nem tisztázott, de feltételezik, hogy elektromos tűz okozta a pusztítást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?