KÜLFÖLD

„A férfiak nem eshetnek teherbe” – írta a jobboldali politikus, letiltották a közösségi oldalát

Az ég kék, a fű zöld, egy férfi nem lehet terhes – gondolnánk józan paraszti ésszel. Nos, a Twitter haladó gondolkodású moderátorai ezt egész másképp látják.

A Twitter határozott időre felfüggesztette a harmadik legnépszerűbb spanyol párt egyik parlamenti képviselőjének felhasználói fiókját, mert a politikus azt írta egy hozzászólásban, hogy a „férfiak képtelenek teherbe esni” a fizikai adottságaikból fakadóan – írja a spanyol sajtóra hivatkozva az amerikai Fox News.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Francisco José Contreras, a Sevillai Egyetem jogfilozófia professzora és a jobboldali Vox parlamenti képviselője 12 órára kapott digitális szájkosarat, miután egy olyan bejegyzéshez írt megjegyzést, melyet ő maga tett közzé a hírfolyamában egy férfivá operált nőről, aki azzal büszkélkedett el az interneten, hogy apa lett, miután megszülte kislányát. A politikus egészen konkrétan azt írta, hogy „a férfiak nem eshetnek teherbe, ugyanis nincsen méhük és petesejtjeik”, tehát a biológiai felépítésük nem teszi őket képessé egy gyermek kihordására.

A politikus hozzászólása szinte halva született, ugyanis a Twitter moderátorai pár perccel a posztolás után törölték azt gyűlöletbeszéd vádjával, a szerzőt pedig arra figyelmeztették az eltiltás mellett, hogy ismétlődő hibák esetén állandó felfüggesztésre számíthat. Erről maga Contreras számolt a Facebook-oldalán, ahol viccesen megjegyezte:

Látható, hogy ez már a fasiszta biológia. Legközelebb megpróbálom azt, hogy 2+2 = 4.

A spanyol sajtónak Contreras egyébként az nyilatkozta, hogy a nagy közösségi oldalalak egy eltorzul, biológiailag hamis világképet akarnak ráerőltetni az emberekre, de ő továbbra is ki fogja mondani az igazságot – ha kell tiltás árán is –, mert a szikár tények nem számíthatnak gyűlöletbeszédnek egy valamirevaló demokráciában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?