KÜLFÖLD

Fiatalkorú lány megerőszakolása miatt körözik ezt az afgán migránst

Bár öt hónap telt el a szörnyû támadás óta, a német rendőrség mégis csak most adott ki nyilvános körözési fotót a gyanúsítottról.
  • Szerző: WM

Az eset még tavaly októberben történt, a düsseldorfi rendőrség mégis csak most döntött úgy, hogy nyilvános fotóval kezdi körözni az afgán bevándorlót. Az áldozat elmesélése szerint az egyik reggel a buszmegállóban szólította le a férfi, majd beszélgetni kezdtek. A busz út során a migráns rábeszélte fiatalkorú áldozatát, hogy menjen fel vele egy lakásra. A lány szerint azonban nem az történt, amit várt, a férfi erőszakossá vált, és szexre kényszerítette. Kihallgatások sora és kiterjedt vizsgálatok után sikerült a gyanúsítottat azonosítani.

Mint kiderült, egy afgán migránsról van szó, akinek már nem először gyűlt meg a baja a hatóságokkal. A düsseldorfi kapitányság szóvivője elmondta, hogy a fiatalember több nevet is használ, így próbálja megtéveszteni a hatóságokat. A rendőrségi nyilvántartásban Matiullah Qaderi és Ilyas Muhammad néven is szerepel. Az októberi eset óta azonban mintha a föld nyelte volna el.

A hatóságok azt sem tartják kizártnak, hogy egy másik tartományba, vagy akár egy másik uniós tagállamba menekült a felelősségre vonás elől.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?