KÜLFÖLD

Száz rendőr és tűzoltó tudott csak rendet tenni a migránsok között Németországban

Legalább 50 migráns vett részt egy tömegverekedésben a németországi Suhl nevű település befogadó központjában. A menedékkérők a folyosón szándékosan leverték a tűzjelzőket. A sziréna hangjára egy nő a harmadik emeletről vetette le magát.
  • Szerző: Ripost

Mintegy száz rendőri és tűzoltó egységnek kellett kivonulnia ahhoz a suhli menekültszállóhoz, amelyen már az elmúlt hetekben is komoly feszültségek alakultak ki. A befogadó központ elsőként akkor kapott nagyobb nyilvánosságot, amikor Németországban az elsők között ott rendelték el a kéthetes karantént a koronavírus megjelenése miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A több száz migránsnak ideiglenes otthont adó intézményben a lakók folyamatosan ellenkeztek a szigorítások ellen, olyan is volt, hogy a rendőröknek könnygázt kellett bevetniük a szökési kísérletek miatt.

Egyenruhások a suhli menekültközpontnál
Fotó: dpa

Csütörtökön pedig legalább 50 lakó között véres tömegverekedés alakult ki. A rendőrség azt közölte, hogy egy késelés után alakult ki a csoportos bunyó. A migránsok falécekkel, vasrudakkal és kövekkel estek egymásnak, sőt még a folyóson lévő füstérzékelőket is leverték, hogy azzal is meg tudják egymást dobálni.

Ennek hatására a tűzjelző megszólalt, egy női lakó pedig a harmadik emeleti szobájából vetette ki magát az udvarra, mert azt hitte, hogy tűz van. A nőt lábtöréssel szállították kórházba. Egy másik lakót szúrt sebekkel kellett ellátni, rajtuk kívül pedig még három másik migráns szorult orvosi kezelésre. A késelés feltételezett elkövetőjét őrizetbe vették.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?